Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова: Моля ви, без популизъм. Всяко обещание сега, трябва да е изпълнимо

Политика

Нинова: Моля ви, без популизъм. Всяко обещание сега, трябва да е изпълнимо

Снимка:

Всяко управление след Борисов ще е много трудно, тревожи се социалистката

БСП продължава курса на организационно укрепване и повече функционалност в работата на своите органи. В тази връзка се проведе и първото съвместно заседание на новоизбраното Изпълнително бюро и новите председатели на съвети, съобщиха от „Позитано“ 20.

Взе се решение всеки съвет да направи детайлен анализ на работата на съответното министерство в кабинета Борисов, в какво състояние е институцията по отношение изпълнение на политиките и от финансова гледна точка. Съветите трябва не само да идентифицират проблемите и откритите въпроси, но и да предложат начини за тяхното решаване. Те ще трябва да изготвят теми за питания, които депутатите от ПГ на „БСП за България“ да внесат като въпроси към съответните министри.

Друга задачи, които трябва да бъдат изпълнени, е организиране на срещи с браншови организации, привличане на експерти по управленски теми, изготвяне на предизборна платформа, чиято база да е програмата за управление на БСП – „Визия за България“. Платформата трябва да се подложи на максимално широко обсъждане с хората и социалните групи, които засяга.

„Нека чуем мнението на хората. Моля ви, без популизъм. Ще се ангажираме само с политики, които са изпълними. Всяко управление след Борисов ще е много трудно. Цели системи и сектори ще изискват възстановяване. Тоест, всяко обещание сега, трябва да е изпълнимо при едно евентуално управление. Приоритетни за левицата теми трябва да са: здравеопазването, икономиката, доходите и образованието“, очерта посоката на действия лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на заседанието.  


Коментари (3)

Ал "Президентите на България и Естония Румен Радев и Керсти Калюлайд са провели днес телефонен разговор. След състоялата се вчера среща между двамата в Талин в рамките на инициативата "Три морета".... двамата са взели решение за отлагане на посещението на българския държавен глава в Естония (19-21.10), като причината била усложнената обстановка от коронавирус и невъзможността да бъдат изпълнени всички елементи от предвидената програма."
И слава Богу! Дано естонците са се усетили, че не трябва да водят пРезидента в логистичния център на НАТО.
Иначе, ковид обстновката отдавна е усложнена.
20.10.2020 12:29 / Отговор
БГ Браво ! Наша Пена вече не е уруспия, тя вече е честна и ще пуска само по любов!
Г-жа Лъжа се отказва от лъжите! "Социалните" милионери от Позитано вече щели да бъдат "визионери",и тази "визия" все повече ми прилича на онзи "Призрак", дето бродил из Европа!
Не дай си Боже да докопат властта, една година ще се оправдават с ГЕРБ, докато се опитат да ни набутат преврат като по учебник, и им спрат всички Еврофондове за кражби и некадърност!
20.10.2020 13:16 / Отговор
кесо Очевидно кака ви Кури се кахъри ,че тоя път след управлението на Борисов няма да остане пълна хазна и фискален резерв понеже днес самия той развърза кесията и раздава щедро пари на всички поискали. Противно на мнението на икономистите, дето все ни убеждават да пестим и ограничаваме харчовете това е далеч по-добре, отколкото като предишните два пъти, след оставките на Борисов, озверелите за власт и пари комунисти да опоскат за нула време скътаните пари /да напомним-нашите пари/и да остават след това хазната празна.
20.10.2020 13:32 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още