Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова оглавила тайно Националния комитет за честване на 75 години от окупацията на България от СССР

Политика

Нинова оглавила тайно Националния комитет за честване на 75 години от окупацията на България от СССР

Нинова оглавила тайно Националния комитет за честване на 75 години от окупацията на България от СССР - Tribune.bg
Снимка:

БСП се превръща в рупор на Кремъл за подло фалшифициране на историята ни

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е оглавила Националния комитет за честване на зловещата дата 9-и септември 1944 година, съобщава Faktor.bg, позовавайки се на свои източници на „Позитано” 20. Новината обаче се пазела в тайна и дори не е обявена на сайта на партията.

Самата Нинова не искала да се раздухва ролята ѝ в честването на разделящата българската нация дата, за да не се натрапва усещането, че рекомунизира БСП и я болшевизира.

За социалистите-наследници на БКП 9-и септември продължава да се приема и представя като освобождение на България от нацизма. Но за всеки родолюбец няма и капка съмнение, че става дума за окупация на страната от болшевиките и налагане с кръв и терор на тоталитарния им модел за държавно управление, творчески реализиран от родните комунисти.

75-годишнината от 9-и септември 1944 г. ще бъде тържествено отбелязана на 4 септември в парк-хотел „Москва” в столицата, а лично Корнелия Нинова ще прочете приветственото слово. На 5 септември пък на „Позитано” 20 ще бъде даден старт на научна конференция, посветена на черната дата. Само дни преди събитията инициативите продължават да се пазят конспиративно от гражданите, в духа на шумкарските традиции. За подробностите са посветени само верни червени другари.

Още преди седмица тържествата са оповестени във Фейсбук, но се оказва, че достъпът до тях е само за „отбрана“ публика.

Ето какво реално е съобщено на тях:

ФейсбукФейсбук

ФейсбукФейсбук

Пред Faktor.bg председателят на антифашистите в България Симеон Игнатов, призна, че Нинова наистина е оглавила Националния комитет.

„Ние от Българския антифашистки съюз я предложихме и тя прие. Нинова ще има трима заместници – председателите на „Съюза на ветераните от войните“, на „Отечествения съюз“ и на „Българският антифашистки съюз“.  Тя ще произнесе слово в парк-хотел „Москва“ на 4-и септември. Поканили сме за събитието и президента Румен Радев, но на този етап има пълно мълчание. Очакваме, че ще прати поне някакво писмо до събранието, което да прочетем, поне така ни се иска“, обясни Игнатов, допълвайки, че очакват присъствието и на руския посланик Анатолий Макаров.

Исторически е изяснено, че няма как да става дума за някаква освобождение, след като в България през този период нацизъм и фашизъм реално няма. Страната се управлява от демократично избран парламент, в който участват и представители на комунистите. През целия период на войната България има  добри дипломатически отношения със Съветска Русия и никога не ги е прекъсвала. А преди нахлуването на Червената армия правителството на Муравиев официално минава на страната на антихитлеристката коалиция.

БКП няма също как да бъде партия на свободата, защото дойде през 1944 година на власт не по демократичен път, а на върха на щиковете на болшевиките. Партизаните-шумкари не са народни синове, защото са обикновени разбойници и терористи, обявили се извън законите на Отечеството, поставили се в служба на чужда и вражеска държава.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати