Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова: От Петков и Василев чухме, че са говорили с Радев и той им е дал благословия

Политика

Нинова: От Петков и Василев чухме, че са говорили с Радев и той им е дал благословия

Нинова: От Петков и Василев чухме, че са говорили с Радев и той им е дал благословия - Tribune.bg
Снимка:

ДБ и ИБНИ побързали да се предложат, за да си гарантират места в парламента, смята лидерката на БСП

„Продължаваме промяната" много прилича на проекта на Слави в началото“, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БНТ. „Не просто се появиха едни нови хора, има еуфория. Много прилича на Слави в началото. Дежа вю - пак беше една еуфория, не излезе да каже какво предлага. Ние задавахме въпроси. Просто едно и също, затова искаме да изчакаме", каза Нинова.

Тя призова да се конкретизират. „Нека да им мине романтичният период. Чакаме ги на терена на истинската политика". Лидерът на БСП смята, че за новия проект се е знаело предварително и че Петков и Василев са получили благословията на президента.

БСП са отворени за диалог и за търсене на решения, но ще изчакат да видят какво предлагат от новия проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев. На тези избори обаче партията ще се яви в същия формат - като коалиция "БСП за България", заяви Корнелия Нинова.

Според нея „Демократична България" малко избързват с предложението за коалиция с „Продължаваме промяната".

„Може би виждат щета от новия проект. Ако ИБГНИ не влязат в парламента, ако новият проект разцепи ДБ и може би бързат да се предложат – „вземете ни просто, за да влезем в парламента и да имаме места". Ние ще подходим по различен начин, отворени сме за диалог, за търсене на решения, но ще изчакаме да видим какво предлагат. Искаме да им видим програмата, идеите", каза Нинова.  

БСП искат от тях отговор на конкретни въпроси - като какво ще правят с РСМ, с националния суверенитет, ще отстъпят ли пред това РС Македония да бъде приета в ЕС, ако не изпълнява договора с България. Също така какво мислят за джендър идеологията и Истанбулската конвенция.  

Лидерът на БСП е скептична и към посланието на „Продължаваме промяната" – „с десни средства, леви резултати".  

„Този лозунг е надпартиен, за нас е неверен, да не кажа по-силна дума. Опитът за обезличаване на идеологията на партиите би могъл да бъде и опасен. Размиването на идеологиите да няма ляво и дясно е риск. Още повече искам да видя практически как разбират това новите колеги," каза тя.

Корнелия Нинова не се притеснява, че новият проект ще откъсне електорат от БСП. „Оттук нататък е състезание между нас на терена на политиката и по-добрият да спечели", каза тя.

Лидерът на БСП смята, че за новия проект се е знаело предварително и че Петков и Василев са получили благословията на президента.

Корнелия Нинова заяви обаче, че Националният съвет на БСП отдавна е взел решение да подкрепи на президентските избори Румен Радев и Илияна Йотова. В момента си извършва процедура по техния устав и по Изборния кодекс. До 26-и трябва да протекат общинските конференции с номинации.

„В БСП решенията не се взимат от един човек и от върха, а от долу, през всички колективни органи и най-вече да се чуе гласа на симпатизантите на партии“, каза Корнелия Нинова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети