Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова: Прави се опит да се отстъпи от решенията за пенсиите

Политика

Нинова: Прави се опит да се отстъпи от решенията за пенсиите

Снимка:

Корнелия Нинова обяви, че с решението да се прекрати заседанието на парламента и отново да се гласуват промените в бюджета по ДОО, всъщност се прави опит да се отстъпи от решенията за пенсиите.

"Искаме да сме ясни каква е позицията на БСП за България. Ще започна по-отдалече. Първо, по време на третия мандат, който ни беше връчен, поканихме партиите на протеста, освен за мнозинство за редовно правителство и за мнозинство по актуализацията на бюджета. Да излъчим свои представители и да уточним текстовете, по които всчики ние четирите партии сме съгласни, за да осигурим гласовете в парламента. Абсолютно отговорно разбираме, че актуализация в бюджета трябва да има. Не можем да оставим хората на прага на три кризи и на тежка зима без осигуряване на средства. Отказаха ни партиите на протеста“, обяви соцлидерката.

Тя подчерта, че още тогава и до ден днешен предупреждават, че ще се случи това, което се случи: плаващи мнозинства, хаос, взаимни обвинения. „Вчера се приеха две решения с различни мнозинства в парламентарната зала. Първото - на всеки пенсионер да се осигурят по 120 лв. за змесеците октомври, ноември и декември като антикризисна мярка. Второ решение - трайно и занапред и след декември да се преизчислят пенсиите, като една година стаж вместо с коефициент 1.2, да се изчислява с 1.35, минималната пенсия да стане 370 и да се увеличи прага на максималната. Това са решения, приети на две гласувания", каза Нинова.

"Прави се опит да се отстъпи от тези решения, да се заобиколи парламентаризмът и те да бъдат преработени. Ние ще продължим да гласуваме за тези две решения, държим на тях и няма да отстъпим. Не защото е просто на инат, а защото тези средства са необходими за най-бедните и ощетени хора в държавата", обяви тя.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още