Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова с нова атака срещу служебното правителство: Незабавно да се спре износа на дърва за огрев

Политика

Нинова с нова атака срещу служебното правителство: Незабавно да се спре износа на дърва за огрев

Снимка:

Лидерката на БСП Корнелия Нинова отново атакува служебното правителство. Този път тя поиска незабавно да се спре износа на дърва за огрев, както и да се намали цената им.  

„В страната  има нов сериозен проблем. Предлагаме спешно решение. Поради високите цени на ток, газ, парно, масово хора минават на дърва за огрев и се презапасяват, изплашени как ще изкарат зимата. Това повиши търсенето,  цените скочиха неимоверно, а дървата изчезнаха от складовете. От юни досега увеличението е с близо 300%“, написа Нинова във фейсбук, която е под карантина с коронавирус.

По думите ѝ над 1,2 милиона домакинства у нас се отопляват само на дърва. Сега те са изправени пред невъзможност да си ги осигурят за студените зимни месеци. „Проверих и установих, че в последните месеци се увеличава износа от България. Има решение за тези семейства. Служебното правителство незабавно да  спре износа на дърва за зимните месеци. Първо трябва да осигурим топлината за българските семейства. Ако не побързат, до дни ще е късно“, допълва соцлидерката. 

Припомняме, че това е поредната атака на Нинова към политиката на служебното правителство за справяне с кризите в страната. Вчера ръководството на БСП поискаха оставката на здравния министър Стойчо Кацаров. Малко по-късно стана ясно, че общинският председател на социалистите в Сливен оттегли подкрепата си към Румен Радев. Самият кандидат-президент защити мярката на Кацаров за „зелените сертификати“, която изкара хиляди на протести в цялата страна.   


Топ новини

виж още

Актуална тема