Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова си оттеглила оставката, за да спаси БСП

Политика

Нинова си оттеглила оставката, за да спаси БСП

Снимка:

Имало търговия за соцпартията и всичко било пред разпад

Лидерът на БСП  се защити за действията си на конгреса в неделя, когато оттегли оставката си. Тя се обяви за спасител на БСП.

„Дадох си сметка, че моята оставка може да доведе до сериозен спад в подкрепата за БСП, поне временно. Предстоят местни избори и ние можем да сме разбити на тези избори. Това ме накара да реагирам“, обяви тя пред bTV.

Соцлидерката посочи и че имало две причини да оттегли оставката си и те не били затова, че си е променила морала.

„Първата причина е, че започна търговията за БСП. Започнаха лобита, групи, бизнесмени да се събират, да правят планове да си излъчват кандидат, който е удобен. Тръгнаха по структурите. Това ме притесни“, каза Нинова, без да уточнява за кого говори. И заяви, че не подозирала за разделението в партията, въпреки че е ясно че има вътрешна опозиция и че редица членове на БСП я критикуват.

Защити се и с тезата, че получила подкрепа от хората в червената партия.

 „Втората причина е реакцията на членовете на партията и симпатизантите. Моето впечатление е, че партията беше една седмица в ступор. Председателят подава оставка, опозицията излиза по всички медии и ме громи. Беше мълчание и ступор. В момента, в който тръгнаха интересите по структурите да ги делят, този ступор прерасна в гняв. Започнаха декларации, решения на партийните организации, на областните съвети. Най-притеснителното, което не съм споделяла. Започнаха членове и цели организации да връщат партийни книжки. Това ме стресира“, заяви Нинова.

И обяви, че всичко, което е градила последните три години било пред разпад. По думите ѝ за първи път  в политиката казва едно, а прави друго и си дава сметка какво ще ѝ се излее на главата, но трябвало да си преглътне егото.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още