Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова си оттеглила оставката, за да спаси БСП

Политика

Нинова си оттеглила оставката, за да спаси БСП

Нинова си оттеглила оставката, за да спаси БСП - Tribune.bg
Снимка:

Имало търговия за соцпартията и всичко било пред разпад

Лидерът на БСП  се защити за действията си на конгреса в неделя, когато оттегли оставката си. Тя се обяви за спасител на БСП.

„Дадох си сметка, че моята оставка може да доведе до сериозен спад в подкрепата за БСП, поне временно. Предстоят местни избори и ние можем да сме разбити на тези избори. Това ме накара да реагирам“, обяви тя пред bTV.

Соцлидерката посочи и че имало две причини да оттегли оставката си и те не били затова, че си е променила морала.

„Първата причина е, че започна търговията за БСП. Започнаха лобита, групи, бизнесмени да се събират, да правят планове да си излъчват кандидат, който е удобен. Тръгнаха по структурите. Това ме притесни“, каза Нинова, без да уточнява за кого говори. И заяви, че не подозирала за разделението в партията, въпреки че е ясно че има вътрешна опозиция и че редица членове на БСП я критикуват.

Защити се и с тезата, че получила подкрепа от хората в червената партия.

 „Втората причина е реакцията на членовете на партията и симпатизантите. Моето впечатление е, че партията беше една седмица в ступор. Председателят подава оставка, опозицията излиза по всички медии и ме громи. Беше мълчание и ступор. В момента, в който тръгнаха интересите по структурите да ги делят, този ступор прерасна в гняв. Започнаха декларации, решения на партийните организации, на областните съвети. Най-притеснителното, което не съм споделяла. Започнаха членове и цели организации да връщат партийни книжки. Това ме стресира“, заяви Нинова.

И обяви, че всичко, което е градила последните три години било пред разпад. По думите ѝ за първи път  в политиката казва едно, а прави друго и си дава сметка какво ще ѝ се излее на главата, но трябвало да си преглътне егото.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети