Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова: Трудното започва от утре, ще има дълги преговори

Политика

Нинова: Трудното започва от утре, ще има дълги преговори

Нинова: Трудното започва от утре, ще има дълги преговори - Tribune.bg
Снимка:

Тя призова да се сформира мнозинство за приемане на бюджета за 2022 г. докато текат разговорите за съставяне на кабинет

Трудното започва от утре. Ще имаме един силно фрагментиран парламент. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след като станаха ясни първите резултати от изборите.

„Влизането на „Възраждане“ прави парламента още по-фрагментиран. Ние сме готови на преговори, ще отидем като ни поканят. Разговорите за правителство ще са много дълги.“, допълни още тя.

По думите на Нинова важно ще бъде да се създаде мнозинство в парламента, която да гласува първо бюджета за 2022 година, докато се водят преговорите за кабинет.

На въпрос дали при тези резултати е обсъждана оставка тя отговори, че този момент партията запазва третото си място и остава на стабилна позиция за разлика от други формации.

„Проведохме преди малко заседания на Изпълнителното бюро и Коалиционен съвет на тях оставка не беше обсъждана.“, заяви лидерът на БСП.

Според нея подкрепата на партията за Румен Радев не е донесла негативи на левицата, а на въпрос дали се чувстват предадени от него Нинова отговори лаконично: „В политиката няма място за чувства“.

БСП ще подкрепи Румен Радев и на втори тур. 

Според Корнелия Нинова ниската избирателна активност е дългосрочно опасна и всички политици трябва да го осъзнаят и да вземат мерки. 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати