Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова заяви и пред Радев подкрепа за ИТН

Политика

Нинова заяви и пред Радев подкрепа за ИТН

Нинова заяви и пред Радев подкрепа за ИТН - Tribune.bg

Корнелия Нинова заяви подкрепата на БСП към ИТН и пред президента Румен Радев в рамките на третия кръг консултации днес.  Лидерът на социалистите очерта и 4 условия това да се случи, сред които нови изборни правила и ревизия на предишното управление.

Нинова бе категорична, че БСП има последователна политика и ясни решения по всички въпроси.

Радев не изключи вариант да бъде връчен трети мандат. А Нинова му отговори, че ако се стигне до това тя ще събере колективните органи на БСП и ще се вземе решение.

На излизане от срещата  Нинова потвърди, че няма да участват в кабинет на ИТН и да посочват министри. Не са били водени разговори между двете формации. На въпрос дали те се определят като партия на статуквото лидерката на социалистите каза: „Какво мислят ИТН за БСП си е тяхна работа, ако не ни поканят на добър час“. 

Тя допълни, че различията по темата с партийната субсидия от 1 лев няма да стане „червена линия“ между партиите. 

Според Нинова парламентът трябва да поработи и да се опита да направи правителство, защото има много проблеми свързани с пандемията и икономиката.

Тя увери, че не обвързана подкрепата към президентската двойка Радев- Йотова с връчване на третия мандат на БСП и заключи, че ако това все пак стане „ще съберем структурите и ще се съобразим със 7 дневния срок, за да отговорим“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети