Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова планира да извади Станишев от евроизборите

Политика

Нинова планира да извади Станишев от евроизборите

Нинова планира да извади Станишев от евроизборите - Tribune.bg
Снимка:

Това не е толкова изненадващо предвид конфликта между двамата

Корнелия Нинова се готви да изрита от листите за евроизборите Сергей Станишев. Това твърди ПИК, като се позовава на отлично запознати източници от „Позитано“ 20.

Това не е толкова изненадващо предвид конфликта между двамата. Най-ясно той пролича около Истанбулската конвенция, която е дело на евросоциалистите. Соцлидерката обаче поведе битка срещу конвенцията, защитаваща жените от насилие, на родна почва.

Освен това Сергей Станишев не одобрява повечето позиции на лидерката на червените.

Според запознати Нинова обмисляла няколко варианта за това кой може да замени Станишев в избирателните листи следващата година. Тя дори вече се обърнала към Ирина Бокова с подобно предложение. Бокова обаче е отказала. Друг вариант бил Елена Йончева. Не се изключва и възможността самата Нинова да оглави листата.

Това ще е вид спасение за нея в Брюксел, след като настрои голяма част от съпартийците си срещу себе си. За това говори подписката на 50-те социалисти срещу начина, по който е избран главен редактор на партийния вестник „Дума“. Отговорът на лидерката им със сигурност не е смекчил обстоятелствата.

Социалистите не подкрепят Нинова в идеята ѝ да не допусне Станишев отново в Брюксел. Нещо повече – дори тези, които не го харесват, са готови да го защитят, пише ПИК.

Драмата около евроизборите за БСП не свършва до тук. Нинова е обещала избираеми позиции и на Деница Златева, и на Петър Курумбашев. Според слуховете обаче тя няма да спази обещанието си към Курумбашев и ще го включи в националната листа.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати