Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Новаков: Уроци по демокрация от Корнелия Нинова няма да получаваме (ВИДЕО)

Политика

Новаков: Уроци по демокрация от Корнелия Нинова няма да получаваме (ВИДЕО)

Новаков: Уроци по демокрация от Корнелия Нинова няма да получаваме (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Евродепутатите на ГЕРБ ще гласуват против предложението на европейските социалисти за Истанбулската конвенция

„Уроци по демокрация точно от г-жа Корнелия Нинова няма да получаваме. Ако се е загрижила толкова за българското семейство и за българските деца, да се погрижи партията, в която членува тук, а именно Европейските социалисти, да спрат да внасят документи, свързани с Истанбулската конвенция, защото и този документ идва отново от европейските социалисти. Да го направи, ако си говорят, защото ако не си говорят, мисля, че всички ние разбираме какво се случва“. Това заяви евродепутатът т ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков по повод невярната информация от Корнелия Нинова, че Брюксел се опитва да наложи Истанбулската конвенция.

„За нас е лесно, поне в моя случай, утре всички сме обединени да гласуваме против това, и то не защото г-жа Нинова ни казва, а защото имаме ясна позиция на Конституционния съд в България“, посочи още Новаков.

Европейският парламент ще гласува едно искане до Съда на ЕС в Люксембург за тълкуване на възможността ЕС да ратифицира за целия Съюз документа. Това искане е направено именно от европейските социалисти.

„И тука виждаме отново огромното противоречие между партията, която номинално е член на партията на Партията на европейските социалисти. Остава големият въпрос защо винаги европейските социалисти натискат за ратификацията, а българският им член, на тази партия, е не само срещу, а те ни учат на християнски морал. Много обичам, когато бивши атеисти, празнуващи 9-ти септември, сега се правят на много християнски моралисти и сочат някого с пръст. Първо да видят в техните очи какво има и после да се обръщат към другите“, посочи от своя страна евродепутатът Андрей Ковачев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети