Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. НС обсъжда законопроекта за мерките по време на извънредното положение

Политика

НС обсъжда законопроекта за мерките по време на извънредното положение

НС обсъжда законопроекта за мерките по време на извънредното положение - Tribune.bg
Снимка:

МС ще заседава за първи път чрез видеоконферентна връзка

Народното събрание ще обсъди на първо четене законопроекта за мерките по време на извънредното положение.

Законопроектът за извънредното положение, внесен от ГЕРБ, включва девет противоепидемични мерки, свързани със забраните за посещения на всички видове масови мероприятия, за командировки в страната и в чужбина. Предвижда се спиране на запори и срокове по висящи дела и се уреждат завишени санкции при нарушаване на карантина. В законопроекта са предвидени затвор до три години и глоба от хиляда до 10 хиляди лева за телефонни измами и фалшиви новини за разпространението на заразна болест, припомня БНР. В текстовете се регламентират и начините за ползване на платен или неплатен отпуск в условията на извънредно положение и се увеличава срока на валидност на личните карти и шофьорските книжки с шест месеца.

В дневния ред на парламента е и проектът за въвеждане на мораториум върху срока за плащане на битовите сметки, внесен от БСП.

Междувременно днес за първи път Министерският съвет ще заседава чрез видеоконферентна вързка. Това е първото редовно заседание на кабинета след обявяването на извънредното положение заради коронавируса. В дневния ред са допълнителни финансови трансфери към Министерството на образованието и науката, както и за Фонд „Земеделие”.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети