Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. НС отново разисква: Да има ли съкратеното съдебно производство

Политика

НС отново разисква: Да има ли съкратеното съдебно производство

НС отново разисква: Да има ли съкратеното съдебно производство - Tribune.bg
Снимка:

Общественият дебат по темата беше възобновен след случаите в Сотиря и Негован

Депутатите от правната комисия в парламента днес отново ще разискват съкратеното съдебно производство, което дава възможност за намаляване на присъдата, ако подсъдимият признае вината си.

Предложенията за промени в реда на съкратеното съдебно производство дойдоха след възобновен обществен дебат, породен от случаите на убийства в село Сотиря и Негован.

БСП, "Обединените патриоти" и "Воля" предлагат отпадане на възможността за съкратено производство и намаляване на присъдата при убийства и престъпления, довели до тежки телесни повреди. Колегите им от ГЕРБ искат запазване на института, но при въвеждане на строги ограничения, припомня БНТ.

Близки на жертви на тежки престъпления са пред сградата на парламента, съобщава БГНЕС. Тяхното искане е правният институт напълно да отпадне.

Бабата на 7-годишното момиченце от Сотиря, чието изнасилване и убийство потресе цялата страна, ще внесе в парламента 15 хиляди подписа с искане за законодателна промяна, за да не може убийци и изнасилвачи, направили самопризнания да получават възможност за намаляване на присъдите.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети