Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Обрат: Божков обвини американците, че му налагат санкции, за да не говори срещу Борисов

Политика

Обрат: Божков обвини американците, че му налагат санкции, за да не говори срещу Борисов

Обрат: Божков обвини американците, че му налагат санкции, за да не говори срещу Борисов - Tribune.bg
Снимка:

Пуснах сигнал и вместо да го разгледат ми наложиха санкции. Кой друг бизнесмен вече ще посмее да се оплаче – особено в американското посолство“.

Това обяви на брифинг на видеостена от Дубай укриващият се хазартен бос Васил Божков. Думите му пред журналистите сериозно се разминаха с публикация в профила му във Фейсбук по-рано днес. От изказването на Божков този път излезе, че американците удрят по него, за да бранят Бойко Борисов – теза, която много противници на ГЕРБ отричат от вчера. Според техните тълкувания Вашингтон се е отрекъл от Борисов.

Бизнесменът с прякор Черепа обаче не е съгласен.

Рекетът не е подкуп. Естествено, че съм плащал и съм дал доказателства. Ако не бях, отдавна нямаше да съществувам. Плащал от 2014 или 2015 г. - след като бяха направени промените в Закона за хазарта. До началото на 2020. Не съм комуникирал с шефа на Агенцията по хазарта, а с Владимир Горанов (бел. ред. Владислав Горанов, чието име Божков бърка), заяви той.

Божков отправи обвинение към САЩ, че повтарят ходовете на българската прокуратура и Иван Гешев.

Както се казва „Кучи син, обаче е нашият кучи син“. Ако Борисов е техният кучи син (на САЩ), да си го взимат!“, призова бизнесменът с 19 обвинения.

Според него в момента живеем във филма „Къща от карти“ и било изключено той самият да работи за руски интереси, а само за България. Румен Радев не познавал. Колко общо подкупи е раздал – не помни.

За 3 години дадох 30 млн. за подкупи, а преди това някой е забранил на банките да ми дават информация какво съм теглил. Имущество не знам колко имам – колкото и преди, но е замразено. Защо да показвам сигналите срещу Борисов, САЩ да ми наложат още санкции?“, пита разочарован Черепа.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати