Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Очаквано: ДБ подкрепят нов кабинет на ПП

Политика

Очаквано: ДБ подкрепят нов кабинет на ПП

Очаквано: ДБ подкрепят нов кабинет на ПП - Tribune.bg
Снимка:

„Трябва да си извадим уроци, да има ясна програма, ще трябва да подобрим структурата на вземане на решения в едно бъдеще управление и да подходим по конкретен начин към формиране на мнозинство в парламента. Трябва да се излъчи правителство с този мандат. Смятаме, че това е най-смиленото и здраво. Трябва да семе отговорни“, заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов след срещата с „Продължаваме промяната“.

„Освен приоритетите посочени от Василев и БСП ние поставяме и конституционната реформа, енергийната независимост, Шенген и Еврозоната. Те също трябва бъдат акцент. Освен това въоръжението на армията и сектор сигурност. Демографията същото трябва да попадне под обхвата на правителството“, допълни той.

Иванов се обяви против феодализацията в министерствата.

На въпрос дали може да се състави кабинет той отговори, че трябва да енергично трябва да се действа.

„Аз излизам с оптимизъм от тази среща. Тласкането към избори е безотговорно и ще бъде наказано от избирателите“, смята Иванов, като посочи, че ДБ не са чертали червени линии.  

Посоченият за кандидат за премиер от ПП Асен Василев заяви, че не е обсъждана структура на МС, както и имена.

На въпрос за РСМ и френското предложение, което днес ще се обсъжда в западната ни съседка на съвет по сигурността и дали трябва да се проведе такъв и у нас, Василев заяви, че страната ни си е свършила работата.

„Ние си скършихме работата, колегите от РСМ го определят като про-българско. Нека сме доволни от това, че тосъздава проблем на съседите, а не на нас“, коментира Василев.

Той заяви, че утре ще разговарят с депутатите, които напуснаха „Има такъв народ“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети