Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Олимпийска шампионка към Радостин Василев: Да не ме замесва в битката си за власт

Политика

Олимпийска шампионка към Радостин Василев: Да не ме замесва в битката си за власт

Олимпийска шампионка към Радостин Василев: Да не ме замесва в битката си за власт - Tribune.bg
Снимка:

Олимпийската шампионка по плуване от Сеул 88 Таня Богомилова направи специално изявление, защото името ѝ бе замесено от бившия министър на спорта Радостин Василев по казуса с басейна в Спортната палата.

Ето какво заяви тя:

„По повод замесването на моето име във въпросите, които задава бившият министър на спорта Радостин Василев към настоящия министър Весела Лечева, която е член на служебното правителство, се чувствам задължена да взема отношение по казуса с басейна в Спортната палата.

Като представител на клуба-наемател на въпросното съоръжение категорично не приемам явните внушения, че се прави нещо незаконно и нерегламентирано. Очевидно е, че зад тази атака стоят политическите амбиции на г-н Радостин Василев, но като олимпийски шампион и спортен ръководител няма да позволя да бъдат намесвани моето име и да бъде въвличано в скандал българското плуване.

По всички зададени от г-н Василев въпроси, част вероятно от неговата предизборна кампания, има документи, които дават точни отговори. И както в спорта са важни резултатите, а не свободните интерпретации и внушения, така и в този случай всичко е било и ще бъде съгласно закона.

Конкретно по фактите:

На първо място наемът е формиран от външен оценител. След тази процедура се даде право на желаещите да кандидатстват за използване на басейна под аренда. Всички стъпки по закон бяха спазени и документирани. Преди да се направи търга от Министерството на младежта и спорта ни беше поискана пълна информация на приходи и разходи, какви инвестиции са били направени в съоръжението, като всичко това беше придружено от документи и снимков материал.

Нашият клуб е стопанисвал басейна над 18 години, през което време са направени инвестиции от близо 1 милион лева, което включва: поддръжка, ремонт, наеми и консумативи, за да може плувният басейн да функционира нормално. През този период клубът е изпълнявал основните си задължения да развива състезатели, като за това красноречиво говори списъкът от десетки шампиони, рекордьори и национални състезатели, както и програмите за национално обучение на хиляди деца, преминали през басейна.

Г-н Василев, не замесвайте моето име и това на плувния клуб в битката си за власт! Издръжката на каквото и да е спортно съоръжение или клуб в момента е истински подвиг за тези, които се наемат да работят. Чака ни зима с нови високи цени на енергоизточниците, инфлацията расте от ден на ден. Не желая да ставам разменна монета за вашите политически амбиции. Добре е с управлението на спорта да се занимават хора, които имат общо с него не за месец или два, а са се доказвали в продължение на години.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети