Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Още на първи тур: ГЕРБ спечели в родното село на президента

Политика

Още на първи тур: ГЕРБ спечели в родното село на президента

Още на първи тур: ГЕРБ спечели в родното село на президента - Tribune.bg
Снимка:

Предишният кмет беше от БСП

Разгром за БСП в родното село на президента Румен Радев. В село Славяново, Хасковско дори гордостта, че БСП издигна техен съсед за президент, се оказа недостатъчен стимул да се гласува за столетницата.

Новият кмет на селото се казва Митко Трюфенев и е издигнат от ГЕРБ. Той спечели още на първи тур с 51.47% измежду трима кандидати. Желаещ за нов мандат беше и досегашният кмет Руси Митошев, който е социалист.

Не е ясно какво е предизвикало антиБСП вота в Славяново. В селото и до днес живеят родителите на президента, а избирането му за държавен глава преди години стана повод за тържества и хорà на мегдана.

Всъщност изборът на Славяново едва ли може да засегне Корнелия Нинова. В нейното родно село Крушовица се задава балотаж в неделя… но без БСП. Един срещу друг ще се изправят Илия Илиев от НДСВ и Стилян Станьов от ГЕРБ.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

rego Румен Радев е роден в Димитровград. Славяново е вероятно родното село на някой от родителите му.
28.10.2019 19:58 / Отговор
Веселина Трюфенева По- голямата част от статията е невярна.Досегашният кмет беше Митко Трюфенев.И сега за втори път печели изборите.Най-вероятно заради лични заслуги.
28.10.2019 20:37 / Отговор
ДАНЪКОПЛАТЕЦ Честито на победителите! ВЪПРОС: При явяване на гражданин за гласуване без документ за самоличност (лична карта), ще му разрешат ли да гласува? За кое един за всички. пРезидентът по-различен ли е от бг гражданите или е над закона? Точно той би трябвало да спазва закона, за да дава пример със себе си. Както винаги и този път се почеса, където не го сърби. На местни избори агитира. Срам и позор за Б-Я с подобна личност. Успехът на ББ съвсем му е отнел разумът. Не съществува държава с подобен пРезидент. Това е резултатът, когато ти липсва морал и авторитет и те избират с подкрепата на Решетников. Каквото реплика ти напишат, такава рецитираш. Самият той се е оградил с хора, със съмнително минало. Вината не е в него. Той си играе своите игри. Вината е в нас, че търпим това недоразумение да плюе по Б-Я, управлението и разгражда авторитетът на държавата ни. БКП/БСП Е ОПАСНА ЗА Б-Я!
29.10.2019 07:04 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети