Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Осман Октай: Може да се обединят БСП и ДПС след изборите

Политика

Осман Октай: Може да се обединят БСП и ДПС след изборите

Осман Октай: Може да се обединят БСП и ДПС след изборите - Tribune.bg
Снимка:

"Може да се обединят БСП и ДПС след изборите", прогнозира пред БНР Осман Октай.

"БСП печели с 1 пункт парламентарните избори и са първа сила в новия парламент. Излиза Корнелия Нинова, след като получи мандата за съставяне на правителство от президента Радев, и казва, че е готова на саможертва, защото от тази тежка криза може да се излезе с нашата отговорност, като съставим програмно управление с 10-ина точки. Канят Слави Трифонов и той отказва, като го смилат колко е безотговорен. Канят "Демократична България", която ще влезе в следващото Народно събрание, те също отказват. И казва, че няма избор, трябва да покани и ДПС. Движението за права и свободи отива с готовност, но казва, че няма да участва, а ще подкрепи спасяването на България. Тогава очаквам да бъдат ударени Бойко Борисов и Делян Пеевски. И тогава Иван Гешев изчиства образа на ДПС и Ахмед Доган и казват, че той нищо не е знаел, а говорители на ДПС ще започнат да говорят как Доган не е знаел какво са вършили Пеевски и Борисов зад гърба му".

По думите му хора като Пеевски, Доган и Борисов са политически и финансови посредници на задкулисието, наречено "дълбоката държава".

"Решението кога кой да бъде ударен го вземат хората, които градиха този модел още от Кръглата маса, с всички структури на силови, контролиращи, милиционерски. Те са остарели, но имат синове, имат наследници и никога не изпускат властта", обясни Октай.

Липсата на депутата от ДПС Делян Пеевси на Национална отчетно-изборна конференция, която се проведе в събота, Октай обясни с факта, че Пеевски не е член на Движението. По думите му няма да има промени в ръководството на ДПС.

"Появата на Доган, означава, че той контролира партията. Без негова воля и без негова санкция нищо не се случва там".

Анализаторът прогнозира ДПС да спечели до 40 депутатски места в следващото Народно събрание.

Осман Октай коментира обръщението на турския президент Реджеп Тайип Ердоган към партийния форум на ДПС, в който се съдържаше и поздрав към "неговия приятел" Бойко Борисов.

Анализаторът посочи и друг прочит на това обръщение на Ердоган - като прошка от негова страна към ръководството на ДПС по отношение на Доган и Пеевски, които са поставени от Турция в изолация, но при условие, че те се прегърнат с Бойко Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (5)

Буй Я, депесарската калинка пак се изока! По "предсказани" глупости тоя може да дели мегдан с Кънчовците и Червен Кольо, както и с Дайнов!
13.12.2020 16:19 / Отговор
Ако се разединят БСП и ДПС, да, това би било новина. :)
13.12.2020 16:36 / Отговор
коментар Хм, чудя се кога кгб-1 и кгб-2 не са биле обединени та октай чак направи "'новина"' та сензация дори!Ми те от 90г насам са си братче и сестриче!От 89г бкп създаде кгб-1 (дпс)!
14.12.2020 15:51
Пацо Сценарист на трилъри...
Звучи интригуващо и тайнствено в отделните елементи на екшъна.
Любител...
14.12.2020 10:02 / Отговор
Лено Е ТОГАВА ВЕЧЕ КОРНЕЛИЯ И КАРАДАЪ ЩЕ СЕ РАЗЦЕЛУВАТ
НА ДОНДУКОВ 2, А НЕ НА ОРЛОВ МОСТ..
14.12.2020 14:56 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети