Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Освободеният шеф на разузнаването: Причина са дългата ръка на Кремъл и един обвиняем бизнесмен

Политика

Освободеният шеф на разузнаването: Причина са дългата ръка на Кремъл и един обвиняем бизнесмен

Освободеният шеф на разузнаването: Причина са дългата ръка на Кремъл и един обвиняем бизнесмен - Tribune.bg
Снимка:

Освободеният председател на разузнаването Атанас Атанасов обвини руското влияние и един бизнесмен за своето отстраняване от длъжност.

Основна причина за отстраняването ми е дългата ръка на Кремъл. Основна причина е и координацията с един известен бизнесмен с много обвинения. От седмици сме свидетели на висши форми на популизъм и демагогия. Мотивите за моето освобождаване категорично не отговарят на истината“, заяви Атанасов пред журналисти.

По думите му в момента се намираме в една ситуация, в която правомощията на президента се припокриват с тези на назначения от него служебен кабинет.

Включително Конституцията в много случаи бива нарушена. Президентството е най-сивата зона в нашата Конституция, тъй като не подлежат на контрол. Затова и не мога да потърся своите права“, заяви той.

Атанасов се обърна към „всички тези, които през изминалите седмици имаха наглостта да обвиняват мен и ръководителите на други служби за това, че сме престъпници, предатели“.

Аз от 27 години работя за България, работил съм за много правителства. Това на г-н Борисов беше просто поредното, бих ги посъветвал да се съобразяват с обвиненията - човекът със специфичния син поглед, който е юрист, а, за съжаление, и преподавател – да не използва толкова безразборно определенията“, каза бившият шеф на ДАР.

Успешната работа на службите срещу зловредното руско влияние!“, завърши той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати