Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Отлъченият Дионисий цитира Радев: Затова бунт!

Политика

Отлъченият Дионисий цитира Радев: Затова бунт!

Отлъченият Дионисий цитира Радев: Затова бунт! - Tribune.bg

Отецът-протестър обяви БПЦ за ГЕРБ-старци, ще мести Борисов и Синода в моргата, а Радев зове да не дава мандата

Продължава протестът на „Системата ни убива“ и Дионисий пред централата на ГЕРБ.

Рехав протест блокира кръстовището до централата на ГЕРБ

„Трябва да преместим тази власт в моргата на Съдебна медицина. Полицаите, вие ще пренесете ковчега на властта нали? Постоянно се говори за ковчези, бесилки. Не знаете след 4 април какво ще ви правим! На 4 април лъжите им да бъдат погребани“, обяви Дионисий, от когото днес официални се разграничиха от Българската православна църква.

Светият Синод отговори на ГЕРБ за Дионисий: Той не е и не може да бъде изразител на становища на БПЦ

„Вижте вида на сградата на управляващата партия - нито един надпис. Анонимници. От Св. Синов или по-добре да кажа ГЕРБ-старци днес отговориха на младежите. До 6 ноември 2012 г. имаше Св. Синод. Ловчанският митрополит е съвременен поп Кръстьо. Като него са Варненският и Неврокопският. Серафим е неосъзнат, той е като придатък на Варненския. Те имат за какво да ме мразят лично. Синодът предпочете Борисов пред мен. Халал да им е“, заяви отецът, който все пак се надявал становището на БПЦ срещу него да е „първоаприлска шега“.

„Ако не е, да се готвят за нов Синод. Барабар с Борисов да си ходят и те. Разликата между тях и мен е, че аз никога не съм взел и трошичка от трапезата на този урод от Банкя. Всичките им комати са от тези, които той им дава. Те нямат право да защитят една партия, а днес го направиха. Щом решиха, че ГЕРБ е партията-държава, с тях ще обсъждаме нашите отношения на събор без арбитър от Бога. Днес държавният глава каза, че трябват нови хора на 4 април. Тези, които 12 години крадат и със задните си части, те са лъжци“, заяви с необичаен църковен речник Дионисий.

„Няма да приемем резултат, различен от ГЕРБ под 3-о място. Всичко останало е измама. Затова, бунт! Ако чуете, че изобщо се кани Борисов да влиза като народен представител, нямаме право да го допуснем. Всички политически сили и най-вече т.нар. опозиция от БСП - Не си мислете да правите правителство от вот, който не показва желаното на народа. Не допускайте да бъдем излъгани. МВР, не отцепвайте пилоните пред НДК, защото ще стане скандал. Направете място за протеста. Искаме да се ангажират политиците за предсрочни избори с променен Изборен кодекс. Призоваваме Радев да не дава проучвателен мандат“, поиска Дионисий.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати