Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Отпускат заем от 800 млн. лева на „Булгаргаз“

Политика

Отпускат заем от 800 млн. лева на „Булгаргаз“

Отпускат заем от 800 млн. лева на Булгаргаз - Tribune.bg
Снимка:

„Държавата не се управлява с хаштагове, а със закони с изрядни юридически документи“, коментира още служебният премиер Гълъб Донев

„Държавата не се ръководи с хаштагове, а с членове и алинеи. С изрядни юридически документи. Недопустимо е да се поставя под въпрос волята на България за присъединяване към ОИСР като част от предизборна кампания“, заяви служебният премиер Гълъб Донев в началото на редовното заседание на Министерския съвет.

Той обяви, че кабинетът ще приеме постановление за започване на присъединителния процес на България към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

„Много правителства работиха за това, на нас се падна честта да организираме и структурираме присъединителния процес“, посочи той.

Донев потвърди и по-рано заявеното от служебния министър на енергетиката, че ще бъдат отпуснати 800 млн. лв. като заем на „Булгаргаз“.

По думите на Донев, със заемът ще се стабилизира финансово състоянието на дружеството и ще се гарантира сигурността на доставките на природен газ за новия отоплителен сезон.

Служебният кабинет ще одобри и план за връщане на заема.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати