Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ответна реакция: Турция привика българския посланик в Анкара

Политика

Ответна реакция: Турция привика българския посланик в Анкара

Ответна реакция: Турция привика българския посланик в Анкара - Tribune.bg
Снимка:

Дипломатическите искри между България и Турция продължават след изказването на Бойко Рашков.  Късно снощи – малко след 22 часа - Министерството на външните работи на Анкара е извикало на спешна среща посланика на България - Ангел Чолаков, предава „Дейли Сабах“.

Вчера МВнР също привика турския първи дипломат у нас. Българската страна изрази очакване турските институции и официални лица категорично да се въздържат от пропагандни действия и политически послания, имащи отношение към изборния процес в България, по време на предстоящия втори тур на изборите за президент и вицепрезидент на България на 21 ноември.

„Поведението на Турция по време на изборите в България може да се тълкува като намеса във вътрешните ни работи“, заяви вчера на пресконференция вътрешният министър Бойко Рашков.

По думите му в турските медии имало масирана кампания в полза на кандидата за президент на ДПС Мустафа Карадайъ.

Турските власти отхвърлиха твърденията, че българските избиратели са били манипулирани от властите в южната ни съседка по време на изборите „2 в 1“ на 14 ноември.

Министерството намира за неуместно, че посланикът на Турция в София е бил извикан спешно от българското външно министерство, определят твърденията на властите в София като „неоснователни“.

Пред българския посланик в Анкара е било обявено, че Турция очаква гласуването на нейна територия да не бъде използвано за политически цели.

Според турските медии е връчена нота на българския дипломат, съдържаща разяснения по тези въпроси.

В дипломатическата нота е изразена и реакцията на Турция по отношение на протестите пред посолството ѝ в София.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати