Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Паргов: ПП се оказа змия в пазвата на Нинова

Политика

Паргов: ПП се оказа змия в пазвата на Нинова

Паргов: ПП се оказа змия в пазвата на Нинова - Tribune.bg
Снимка:

„Aнонсът за ляво обединение е половинчат, защото лявото не се изчерпва само с 5-6 партии. Такова обединение не може да има на основата "за'' или "против" Корнелия Нинова, а на нови идеи и политики. Под формата на коалиция ще видим част от тях вероятно още на местните избори.“ Това заяви Калоян Паргов, председател на Стратегически институт за национални политики и идеи пред „Нова нюз“.

Паргов: Ако ПП иска да се легитимира трябва да издигнат свои кандидати за местните избори

По думите му трябва да има достойна левица. „Член съм на БСП, Върховният съд казва, че съм член и на Националния съвет, а ръководството - че не съм. Ходя на заседания, въпреки че не съм изрично призован. Няма как БСП да се изключи от ново обединение, тя е най-голямата лява партия", посочи той. И допълни, че вътрешната опозиция в столетницата е съставена от хора с мнение. Той призна, че Нинова е избрана с 80% от гласовете на Националния съвет, но изрази съмнение колко от всички членове на партията са зад нея. И уточни, че хартиената бюлетина връща частично справедливостта.

Паргов: БСП допуснаха да бъдат грубо прегазени от коалиционните партньори

Според него е могло да се проведе много по-смислена дискусия по време на срещата за ляво обединение.

„Ръководството на БСП ми липсваше, те трябваше да изложат своите аргументи. Освен това липсваха социалдемократите, комунистите, левите земеделци, патриотичните леви. В лявото пространство има вакуум. ПП са популисти, които иззеха лявата реторика. Те се оказаха змия в пазвата на Нинова. Над 2% стартов електорален капитал имат няколко леви партии, събрани заедно. Проблемите са трупани с години, но Нинова като по-чевръста, ги катализира и ги направи като воденичен камък“, коментира Паргов.


Последвайте ни в Google News

 

Автор

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети