Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Парламентът избира двама членове на СЕМ

Политика

Парламентът избира двама членове на СЕМ

Парламентът избира двама членове на СЕМ - Tribune.bg
Снимка:

В дневния ред на Народното събрание са и промените на съставите на четири комисии

Парламентът ще избере двама членове на Съвета за електронни медии (СЕМ). Според проектопрограмата на Народното събрание това е точка втора за днешното заседание.

Кандидатите за членове на СЕМ са Пролет Велкова, предложена от „Демократична България”, Тодор Беленски от „Възраждане” и Симона Велева от „Продължаваме Промяната”.

В дневният ред на Народното събрание са и промените на съставите на четири комисии.

Това са Комисията по конституционни и правни въпроси, Комисията по бюджет и финанси, Комисията по земеделието, храните и горите и Комисията по икономическа политика и иновации.

Предстои да се подложи на второ гласуване Законопроектът за ратифициране на Договора (Писмо за предлагане и приемане на оферта/Letter of Offer and Acceptance – LOA) за допълнение и към Международен договор (LOA) BU-P-AAD „Sidewinder AIM 9X Блок II ракети, свързани материали и услуги“ (Sidewinder AIM 9X Block II Missiles, associated material and services).

Предстои първо гласуване на промени в Закона за данък върху добавената стойност, промени в Закона за обществените поръчки. Депутатите ще създадат Временна комисия за разглеждане на всички меморандуми и писма за намерения, подписани от правителството за периода от 12 май 2021 г. до 20 април 2022 г.

Очаква се парламентът да гласува на първо четене промени в Закона за енергетиката.

Предстои и парламентът да задължи Сметната палата да внесе в Народното събрание окончателен одитен доклад за съответствие при сключването и изпълнението на договорите за обществени поръчки на Агенция „Пътна инфраструктура“ във връзка с проектирането, изграждането и експлоатацията на електронна система за събиране на такси.

Депутатите се очаква да създадат и Временна комисия за проверка на обстоятелствата довели до спиране на природния газ от ООО „Газпром експорт“ и проведената процедура за избор на алтернативни доставчици от „Булгаргаз“ ЕАД.  


Топ новини

виж още