Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Парламентът опрощава дълговете на вероизповеданията

Политика

Парламентът опрощава дълговете на вероизповеданията

Парламентът опрощава дълговете на вероизповеданията - Tribune.bg
Снимка:

Патриотите предупредиха за двойния стандарт на законопроекта

Депутатите приеха на първо четене промени в закона за вероизповеданията, с които се опрощават дълговете към края на миналата година. Въпреки разминаването по въпроса за амнистията на дълговете в управляващата коалиция, промените минаха със 109 гласа „за“, 24 „против“, а 3 се въздържаха. Тепърва решението трябва да бъде потвърдено и на второ четене.

В началото на дебата Павел Шопов от Атака поиска отлагане на  точката в дневния ред на парламента, защото не са минали 24 часа от дискусиите в комисия и „нещата са в страшно суров вид“.

„От 1956 г. такова безумие не е правено.  Да дойде г-жа Нинова и да ни помогне да го отхвърлим, а не да говори за сделка“, призова Шопов.

Искрен Веселинов от ВМРО също поиска от колегите си от ГЕРБ да преосмислят решението си.

„Този законопроект създава двоен стандарт, ние ще дотираме пенсиите на едно вероизповедание“, настоя Веселинов.

За лидера на НФСБ Валери Симеонов, НС е рекетирано от една парламентарна група.

„Парламентът трябва да бъде поставен на колене, България е поставена на колене. Въпросните 8 млн. лв. са във възможностите на фирмите и кръговете от ДПС, да ги платят. Ахмед Доган прибра 1 млн. лв. за хидро познанията си, можеше да отдели тях, а купи ТЕЦ „Варна“ за 3 хил. лв. Почетният председател на ДПС духовно се рее тук  в НС“, предупреди Симеонов. За него целта е да се покаже на цяла България, че ДПС поставя условия, а парламентът ги изпълнява.

„Необучени жени в една къща, в която никой не влиза, не може да ги направите мюсюлмани! Целта е с днешния акт да се дестабилизира на българската държава“, смята лидерът на НФСБ.

За да намали напрежението в зала думата взе председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Нека да не делим България на християни и мюсюлмани, защото това няма да остави нищо добро. В момента България е ценна с многообразието си и че запази етническия мир и не бих искал да кажа за по-голямата заслуга на кои формации в годините напред“, апелира Цветанов.

Според него днес депутатите са изпълнили своя политически ангажимент от Консултативния съвет при президента през май 2017 и април 2018 г.

„БСП, неидвайки на работа, могат да интерпретират най-свободно, но искам да ги призова да не се заиграват с етническия мир“, допълни председателят на ПГ на ГЕРБ.

Цветанов увери Патриотите, че ще гласува по съвест и никога няма да променя становището си. Той подчерта, че откакто се занимава с политика, не е делил българските граждани на етнически и религиозен принцип.

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети