Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Партия на зелените“: ЦИК да спре регистрацията на „Демократична България“

Политика

„Партия на зелените“: ЦИК да спре регистрацията на „Демократична България“

Снимка:

Партия „Зелените“ не съществува и това е факт от 26 февруари

ЦИК да спре незабавно опита на „Демократична България“ да направят фалшива регистрация за евроизборите на 26 май на коалиция между ДСБ, „Да, България“ и „Зелените“. Такава политическа партия „Зелените“ не съществува. Това е факт от 26 февруари, съгласно решение на Върховният касационен съд. Това се посочва в писмо на „Партия на зелените“, изпратено до Централната избирателна комисия. Поводът е, че днес стана ясно, че „Демократична България“, в която участва партия „Зелените“, е подала регистрация за европейските избори в ЦИК.

Преди дни стана ясно, че има съдебно решение, че ПП „Зелените“ от 11 години използват неправомерно това име. Решението е на Върховния касационен съд и е окончателно. „Партия на зелените“ е спечелила делото за автентичност. Те поискаха от ЦИК и Съвета за електронни медии да санкционират всички медии, които продължават да използват името ПП „Зелените“, като член на коалиция „Демократична България“.  


Коментари (5)

Явор Щом са фалшиви, да ги спират, те и без друго за нищо не стават като партия. Супер измислени и в пряк, и в преносен смисъл
08.04.2019 11:31 / Отговор
Ивана ЦИК да си свършат работата!
08.04.2019 13:38 / Отговор
Асен Поредната незаконна врътка на Христо Иванов и Рамадан Кънев - неправомерната регистрация на "Демократична България" в съюз със "Зелените" на Прокопиев и Тома Белев, които са задължени да си сменят името от ВАС!
08.04.2019 14:17 / Отговор
Дони Това прилича на битка между некадърниците – ДБ vs Зелените
08.04.2019 18:23 / Отговор
Васил Зелените съвсем се излагат вече, но за тях това е нормално.
08.04.2019 18:42 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема