Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Първанов: Корнелия Нинова влезе в БСП през задния вход, левицата е в криза

Политика

Първанов: Корнелия Нинова влезе в БСП през задния вход, левицата е в криза

Първанов: Корнелия Нинова влезе в БСП през задния вход, левицата е в криза - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на левицата прави „силово“ доказване, смята той

„Нинова влезе в БСП през задния вход, защото тя тогава провеждаше приватизационната политика на Иван Костов. Но не искам да водя този дебат, защото това обезсилва левицата.“ Това заяви президентът Георги Първанов (2002-2012) пред bTV. Според него в момента има „силово“ доказване от страна на Корнелия Нинова. „Резултатите говорят сами по себе си. Когато Лилов загуби изборите и видя, че партията е раздвоена, той се оттегли. Същото направи Жан Виденов. Сега имаме силово доказване на преимуществото от страна на Нинова“, каза Първанов.

„Левицата е в криза. Трябва промяна, трябва единение вътре в БСП. Трябва не само консолидация в БСП, а на цялата опозиция. Скептик съм, че това може да се случи“, коментира Първанов.

Първанов разкритикува и Румен Радев."Аз като президент се стараех да не изразявам пристрастия", поясни Първанов. Той е избран с подкрепата на левицата, затова е нормално да има по-голяма близост в позицията с левицата и да има еднопосочност в техните действия. Президентът е добре да бъде коректив и критичен, но не и по всяка тема, което не е в ничий интерес, смята той.

Първанов направи коментар и по актуалната теза за размера на партийната субсидия. Той даде за пример, че като лидер на БСП е печелил избори без субсидии. на сегашните избори АБВ се явила на евровота също без субсидия.

Що се отнася до това дали трябва да строим втора атомна централа, Първанов бе категоричен: АЕЦ "Белене" трябваше да работи досега. Всичко това зависи от преговорите, които се водят. За мен е важно да се реализира този проект, независимо с какво участие - китайско, френско или американско. Аз поддържам тезата - държавата да участва и тя да налага свои решения, свързани с енергетика и ядрената енергетиката в частност.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати