Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петър Мутафчиев: Имаше директни полети до Скопие, превозвачът ги спря през 2009 г.

Политика

Петър Мутафчиев: Имаше директни полети до Скопие, превозвачът ги спря през 2009 г.

Петър Мутафчиев: Имаше директни полети до Скопие, превозвачът ги спря през 2009 г. - Tribune.bg
Снимка:

„Надявам се в тази сложна епидемична обстановка правителството да успее да намери превозвач, който да се ангажира с поддържане на линията“, каза още бившият транспортен министър

Транспортният министър по времето на Тройната коалиция Петър Мутафчиев беше един от най-активните членове на кабинета в периода 2006-2009 г. за откриване на самолетна линия София-Скопие и събитието се състоя през декември 2007 г. Това припомниха бивши народни представители от БСП по повод намерението на новите политици от „Продължаваме промяната“ да прережат лентата на директни полети до столицата на РС Македония, съобщават от „Труд“.

„През 2007 г. пуснахме директни линии до Скопие, Хърватска и Белград, а в известен период имаше и линия София-Скопие-Загреб“, заяви пред изданието Петър Мутафчиев. Той посочи, че полетите са били прекратени през 2009 г. от превозвача.

„Надявам се в тази сложна епидемична обстановка правителството да успее да намери превозвач, който да се ангажира с поддържане на линията“, каза още Петър Мутафчиев.

Както е известно, една от амбициите на премиера Кирил Петков и транспортния министър Николай Събев, е точно да бъде открита самолетна линия София-Скопие.

„Не разбирам защо трябва да летя през Виена, за да отида в Скопие. Би трябвало да имаме полети София-Скопие. Не разбирам и защо нямаме жп връзка София-Скопие. Надявам се до 30 дни детайлите да са готови, след 60 дни вече да има полети.”, коментира преди ден пред журналисти Петков.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети