Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков: Бих поел отговорността да стана премиер, но ако се появи по-добър, ще отстъпя

Политика

Петков: Бих поел отговорността да стана премиер, но ако се появи по-добър, ще отстъпя

Петков: Бих поел отговорността да стана премиер, но ако се появи по-добър, ще отстъпя - Tribune.bg
Снимка:

Бих приел да съм премиер, но ако се появи някой по-добър ще отстъпя, посочи пред Нова тв Кирил Петков от „Продължаваме промяната“/ПП/. От партията са наясно, че идва коалиционно правителство и заради това преговарят с тези формации, които са най-близо до тях - ДБ и ИБГНИ. Според него към момента има различна концепция с ИТН и БСП, но разговарят с техни експерти, като посочи Мика Зайкова.

„Не искаме всичко да е при нас. Най-важното е да съберем 121 депутата. И заради това правим и предизборно споразумение“, уточни Кирил Петков. По думите му новият дълг не е опасен, ако няма корупция.

Петков иска още да бъде конституиран като страна по делото срещу него в Конституционния съд, след като стана ясно, че е бил канадски гражданин в деня, в който е станал министър. Процедурата е приключила на 20 август.

Относно демонстрираното самочувствие от страна на лидерите на ПП, конкретно на Кирил Петков, социологът Добромир Живков от „Маркет линкс“ уточнява за БНР, че с този маркетингов подход се дава увереност на симпатизантите, че новият политически играч е с добър начален заряд. Според социолога „набиращата самочувствие ПП“ цели да влезе в ролята на „основен политически играч, който ще разпределя властовите ресурси“. Живков е категоричен, че голямото разочарование от ИТН не е успяло да свали „градуса на тлеещото политическо напрежение от последните години“, а служебните министри, основали ПП, демонстрират същото, заради което голяма част от българските граждани са  подкрепили ИТН.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети