Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Интерконекторът с Гърция: Петков още чака акт 15 и 16

Политика

Интерконекторът с Гърция: Петков още чака акт 15 и 16

Интерконекторът с Гърция: Петков още чака акт 15 и 16 - Tribune.bg
Снимка:

До четири седмици интерконекторът с Гърция ще има акт 16, обяви премиерът в оставка Кирил Петков на пресконференция в МС.

"След като на 8 юли завършихме дейностите по интерконектора с Гърция, днес вече имаме съществен напредък по финализиране на документалната част, която е важна и нужна, за да влезе връзката в експлоатация", коментира министър-председателят в оставка.

Интерконекторът вече има акт 14, посочи Петков. Той допълни, че проектната компания е поела ангажимент да подсигури акт 15 и акт 16 до края на август.

По никакъв начин не искаме в условия на война да задължим следващото правителство с договора за 7-те карга втечнен газ, подчерта министърът на енергетиката Александър Николов. 

Относно това дали следващ кабинет ще се върне към работа с Газпром енергийният министър отбеляза, че официалната кореспонденция върви и тя е инициирана от Булгаргаз.

"В Европа има най-голямо отклонение на цените на природния газ, защото пазарът се контролира от един доставчик. Във всяка една сделка има доставчик и платец. Последното плащане е върнато без коментар", отклони отговора Николов. Той уточни, че Германия изпълнява условията на Газпром, но не получава синьо гориво в договорените обеми.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети