Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков и срещу ВАС, не харесва решението за „Капитан Андреево“ – иска реформа

Политика

Петков и срещу ВАС, не харесва решението за „Капитан Андреево“ – иска реформа

Петков и срещу ВАС, не харесва решението за Капитан Андреево – иска реформа - Tribune.bg
Снимка:

„Решението на Върховния административмен съд относно дейността на фирмата "Евролаб 2011" на граничния пункт "Капитан Андреево" е един от най-добрите примери за това защо е необходима съдебна реформа“, заяви премиерът в оставка Кирил Петков. 

По думите му, докато има такъв тип решение, то промяната не е завършена.  

„Това, че частната лаборатория на Капитан Андреево може да бъде върната, означава че държавата може да се лиши от 50 млн. приход на година - това са 6 детски болници или 15 общински болници.", сметна Петков.

Припомняме, че според решението на ВАС, действията на БАБХ са определени като незаконосъобразни и съдът върна дейността на „Евролаб 2011“ като оператор по товарене и разтоварване.  

Премиерът в оставка отказа да коментира кой ще бъде кандидатът за министър - председател в евентуално правителство, съставено в рамките на третия мчандат.

„Ясно казахме, че преди да говорим за когото и да е, най-важни са политиките. Искаме да видим, че Антикорупционният закон се гласува по време на политическите преговори и Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ, защото всички знаят, че той иска да направи реална разлика в борбата с корупцията в България.", каза той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети