Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков и Василев отиват до Рим, за да се видят с Ковачевски

Политика

Петков и Василев отиват до Рим, за да се видят с Ковачевски

Петков и Василев отиват до Рим, за да се видят с Ковачевски - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът Кирил Петков, вицетата му Асен Василев и Калина Константинова ще пътуват до Рим. Основната причина посочена в прессъобщението е Деня на светите братя Кирил и Методи, като делегацията ще бъде приета от главата на Римокатолическата църква и ще се поклонят пред светите за българите места в Рим.

В делегацията е включена и Теодора Генчовска, както и председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски, а също и образователният министър Николай Денков.  

Към края на съобщението, след всички официалности става ясно, че премиерът ще се срещне с делегация от РС Македония, която е водена от премиерът Димитър Ковачевски.

Припомняме, че само преди дни Кирил Петков поиска свикване на КСНС, за да се обсъди отново темата за Северна Македония. Редица политици, анализатори, както и вицепрезидентът Илияна Йотова припомни, че едва през януари е имало Консултативен съвет при президента, където е препотвърдена позицията на България спрямо РС Македония. Йотова попита през медиите, какво се е променило за тези няколко месеца, за да се изиква разглеждане вдигане на ветото за съседната ни държава.  


Топ новини

виж още
Актуална тема