Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков иска от Караджов да уволни шефа на АПИ

Политика

Петков иска от Караджов да уволни шефа на АПИ

Петков иска от Караджов да уволни шефа на АПИ - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът в оставка Кирил Петков поиска от регионалният министър Гроздан Караджов да освободи шефа на АПИ незабавно. По думите на Петков именно от пътната агенция възпрепятсвали поддръжката в държавата и поставяли в риск здравето и живота на гражданите.

„За пореден път сламени чиновници и брокери влязоха в акция за опазване на държавната хранилка за строителните фирми, близки до ГЕРБ и кръговете около тях. Същите, взели стотици милиони на тъмно за работа по пътищата, с договори, по които текат проверки заради порочни строителни практики. С прекратяването на новите, прозрачни обществени поръчки, АПИ възпрепятства пътната поддръжка в държавата в следващите 6-7 месеца и поставя в риск здравето и живота на гражданите. Това не трябва да се допуска!“, обяви през Фейсбук Петков.   

Премиерът в оставка прехвърли пътната криза отново на Народното събрание и очаква от регионалната комисия да дадат решение на проблема.  

Припомняме, че по-рано именно от Министерски съвет и от шефа на ресорната комисия Настимир Ананиев стана ясно, че няма да има разплащане с пътните строители, а управяващите в оставка допълниха, че няма да работят под натиск. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети