Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков: Исках да комуникирам на гражданите, че не може един ресторант да иска зелен сертификат, а МС – не

Политика

Петков: Исках да комуникирам на гражданите, че не може един ресторант да иска зелен сертификат, а МС – не

Петков: Исках да комуникирам на гражданите, че не може един ресторант да иска зелен сертификат, а МС – не - Tribune.bg

„Виждам голяма мотивация за постигане на целите в коалиционното споразумение. 90% съвпадение на цели имаше на преговорите“.

Това заяви пред БНТ в първото си официално интервю след встъпването в длъжност новият премиер Кирил Петков.

Той призна, че се притеснява от цените на тока. Освен това заподозря, че ще трябва да вземе „не толкова популярно решение“ по отношение на ваксините.

„3,6 млрд. са се ваксинирали“, заяви Петков, който по-рано днес говореше за 8,6 млрд. – повече от цялото световно население.

„Едно време имаше много притеснения за ваксините, сега вече има доказателства, че са безопасни. Ако решим да сме със средноевропейските нива, те са около 70%. Това няма да е задължително, а доброволно, информирано решение“, заяви новият министър-председател. Към момента ваксинираните българи са едва 30%.

„Това, което аз исках да комуникирам на българските граждани – не може един малък ресторант да изисква зелен сертификат, а институциите не. Докато има за ресторантите, същото ще има и в МС“, категоричен беше той.

Петков директно обвини Иван Гешев, за това че след половин година забавяне от служебния кабинет, Брюксел върна за ново преправяне Плана ни за възстановяване.

„Нашите европейски колеги ясно ни казаха, че не може само господ да е над главния прокурор. Всички се убедихме, че съществуващият човек Иван Гешев, бихме го призовали да си подаде оставката, защото той се е доказал, че той не може да изпълни очакванията“, заяви Петков пред БНТ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети