Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков: Нямаме вариант, който да е позитивен, без актуализацията, както ние сме я предвидили

Политика

Петков: Нямаме вариант, който да е позитивен, без актуализацията, както ние сме я предвидили

Петков: Нямаме вариант, който да е позитивен, без актуализацията, както ние сме я предвидили - Tribune.bg
Снимка:

На късна среща в президентството се събраха Румен Радев и служебните министри след поредните драми с актуализацията на бюджета. След напускането на зала от страна на ИТН, ДБ и ИБНИ и разговора с президента, служебният министър на икономиката Кирил Петков заяви:

„Нямаме вариант, който да е позитивен без актуализацията на бюджета, както ние сме я предвидили. Много се надявам, че въпреки всичките политически страсти има национална отговорност и ще бъдат приети“.

От „Донкуков“ 2 се похвалиха с 9,6% ръст на БВП през второто тримесечие на 2021 г. спрямо същия период на кризисната 2020. Според тях той предоставя „достатъчно средства за адекватен социален и икономически отговор на държавата в условия на криза. Затова е необходима своевременна актуализация на държавния бюджет от парламента“.

Трябва да се осигурят благоприятни условия допълнителните приходи в държавната хазна, събрани от служебния кабинет, както и благодарение на икономическия ръст, да достигнат до пенсионерите, лекарите, бизнеса и нуждаещите се в кризата, било мнението на президента.

Петков коментира и евентуален нов служебен кабинет:

„Доколкото наближава времето и всички очакват, че тези разговори трябва да се водят - не, в този момент президентът с никой министър не е говорено за следващо правителство. По-важно в днешния разговор беше да говориме за реалните проблеми и за реалните възможности, които в момента стоят пред държавата“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати