Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков очаква смяна на шефа на КЕВР още през януари

Политика

Петков очаква смяна на шефа на КЕВР още през януари

Петков очаква смяна на шефа на КЕВР още през януари - Tribune.bg
Снимка:

Сертификатът на всеки ваксиниран и починал с COVID-19 ще бъде проверяван, заяви още той

„Всеки един проблем, с който се сблъскваме е и наш - на политиците – проблем“. Това заяви в интервю за Нова премиерът Кирил Петков.

Министър-председателят коментира цената на газа, като заяви, че бил изненадан неприятно. На въпрос дали е говорил с председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов той отговори отрицателно.

„КЕВР показа, че не си върши работата както трябва. Неговата цел е да се съобразява с пазара, но и да измисли начин крайните потребители да са защитени.“, заяви той и допълни:

„Надявам се енергийната комисия в НС да подмени председателя с изтекъл мандат. Надявам се новият орган да има съвсем различен подход към цените. Смяната на председателя ще е добра стъпка в правилната посока. Изненадващи решения, които не са базирани на проверка и анализ, не ми харесват“, допълни премиерът.

„Новият човек трябва да е с подходящия опит, мотивация и експертиза да работи за потребителите.“, подчерта Петков.   

По отношение на мораториума върху цените на тока Петков заяви, че е взето правилното решение. Той отново даде заявка, че замразяването на цените на тока може да бъде отменено преди март.

Петков и обвини „Булгаргаз“, че също не си е свършил работата, за да измисли как да вкарва по-евтин азерски газ.

„Никой министър не разполага с правото си на собствено мнение по цялостни български въпроси и те трябва да се обсъждат от Министерския  съвет и решенията да се вземат като отбор.“, така коментира той  мнението, публикувано във фейсбук на военния министър Стефан Янев, в което той заяви, че не желае да се увеличат войските на НАТО в България.

Петков посочи, че очаква деескалация на 11 януари, когато ще има среща между Путин и Байдън по опасността от военен конфликт между НАТО и Русия.

Премиерът  засегна и темата за евентуален локдаун Петков каза: „Това е възможно най-крайната мярка и ние трябва да предотвратим това да се случи.“   

Кирил Петков заяви, че е говорил с Бойко Рашков и от днес МВР ще проверява всеки починал от COVID, който е ваксиниран или се е водил ваксиниран.

„МВР ще отиде на адреса, където този сертификат е направен и ще направи проверка. Тази новина би трябвало да вкара в риск хората, които правят това действие", обяви той.

По темата за Република Северна Македония той заяви:

„Бърза, явна, ефективна работа на групи в областите култура, интеграция, икономика и др. Те ще работят за надграждане на Българската позиция. Аз вярвам, че добросъседството трябва да е водещо и вярвам, че това добросъседство изисква много работа. Трябва да работим заедно", каза Петков.

Министър-председателят заяви, че посреща 2022 година с надежда и чувство на отговорност.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати