Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков очаква смяна на шефа на КЕВР още през януари

Политика

Петков очаква смяна на шефа на КЕВР още през януари

Снимка:

Сертификатът на всеки ваксиниран и починал с COVID-19 ще бъде проверяван, заяви още той

„Всеки един проблем, с който се сблъскваме е и наш - на политиците – проблем“. Това заяви в интервю за Нова премиерът Кирил Петков.

Министър-председателят коментира цената на газа, като заяви, че бил изненадан неприятно. На въпрос дали е говорил с председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов той отговори отрицателно.

„КЕВР показа, че не си върши работата както трябва. Неговата цел е да се съобразява с пазара, но и да измисли начин крайните потребители да са защитени.“, заяви той и допълни:

„Надявам се енергийната комисия в НС да подмени председателя с изтекъл мандат. Надявам се новият орган да има съвсем различен подход към цените. Смяната на председателя ще е добра стъпка в правилната посока. Изненадващи решения, които не са базирани на проверка и анализ, не ми харесват“, допълни премиерът.

„Новият човек трябва да е с подходящия опит, мотивация и експертиза да работи за потребителите.“, подчерта Петков.   

По отношение на мораториума върху цените на тока Петков заяви, че е взето правилното решение. Той отново даде заявка, че замразяването на цените на тока може да бъде отменено преди март.

Петков и обвини „Булгаргаз“, че също не си е свършил работата, за да измисли как да вкарва по-евтин азерски газ.

„Никой министър не разполага с правото си на собствено мнение по цялостни български въпроси и те трябва да се обсъждат от Министерския  съвет и решенията да се вземат като отбор.“, така коментира той  мнението, публикувано във фейсбук на военния министър Стефан Янев, в което той заяви, че не желае да се увеличат войските на НАТО в България.

Петков посочи, че очаква деескалация на 11 януари, когато ще има среща между Путин и Байдън по опасността от военен конфликт между НАТО и Русия.

Премиерът  засегна и темата за евентуален локдаун Петков каза: „Това е възможно най-крайната мярка и ние трябва да предотвратим това да се случи.“   

Кирил Петков заяви, че е говорил с Бойко Рашков и от днес МВР ще проверява всеки починал от COVID, който е ваксиниран или се е водил ваксиниран.

„МВР ще отиде на адреса, където този сертификат е направен и ще направи проверка. Тази новина би трябвало да вкара в риск хората, които правят това действие", обяви той.

По темата за Република Северна Македония той заяви:

„Бърза, явна, ефективна работа на групи в областите култура, интеграция, икономика и др. Те ще работят за надграждане на Българската позиция. Аз вярвам, че добросъседството трябва да е водещо и вярвам, че това добросъседство изисква много работа. Трябва да работим заедно", каза Петков.

Министър-председателят заяви, че посреща 2022 година с надежда и чувство на отговорност.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема