Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. След 50 дни бездействие: Петков ще посреща моряците от „Царевна” на летището във Варна

Политика

След 50 дни бездействие: Петков ще посреща моряците от „Царевна” на летището във Варна

След 50 дни бездействие: Петков ще посреща моряците от Царевна на летището във Варна - Tribune.bg
Снимка:

Кирил Петков ще посрещне моряците от кораба „Царевна“ на летището във Варна, похвалиха се от МС. От там припомнят, че 14 български граждани и един гражданин на Украйна, възпитаник на българското военноморско училище, са били евакуирани от пристанището на Мариупол. Днес е бил осигурен правителствения самолет, който е изтелял за Сочи, за да върне моряците. 

Кой освободи българските заложници в Церавна? Не и правителството ни, което даже не се е свързало с тях

Очаква се моряците от Царевна да се завърнат у нас

След около 50 дни, в които нашите сънародници бяха блокирани на пристанището в Мариупол, 15 члена на кораба решиха да го напуснат.

Извеждането на суша е станало в акция на Народната милиция на ДНР, проведена съвместно с въоръжените сили на Руската федерация. Това се каза в изявление на Министерството на външните работи на ДНР минлата седмица. Близки на моряците също потвърдиха, че те сами са взели решение да тръгнат. Акцията е била без участие на българските власти, макар че Петков побърза да обяви новината като напусна Министреския съвет миналата сряда. 

ДНР чакали контакт от София за прибиране на моряците, но нямало?

Вчера говорителката на руското външно министерство Мария Захарова коментира, че българските моряци са спасени от руски и донецки въоръжени сили – нещо, което бе опровергано от началника на кабинета на премиера Лена Бориславова.

Властта криела информация от моряците, за да са стабилни емоционално

Петима моряци останаха на борда по собствено желание, включително капинатът на кораба Павел Павлов.

Междувременно в Телеграм се появиха кадри с кораба „Царевна“ от пристанището в Мариупол, на които се твърди, че се виждат следи от попадение на снаряд, който по чудо не е нанесъл сериозна щета на плавателния съд. Собственикът уточни, че ударът е бил по-рано, преди евакуацията на моряците, по време на боевете на порта.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети