Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков разочарован: Очаквал 100 дни спокойствие

Политика

Петков разочарован: Очаквал 100 дни спокойствие

Петков разочарован: Очаквал 100 дни спокойствие - Tribune.bg

Премиерът Кирил Петков изрази разочарование пред БНТ, че не е имал 100 дни спокойствие, които се полагали на ново правителство.

„Поне на една седмица бих се радвал, но както видяхте още на първия ден имаше заявка за цените на тока, после на 1 януари на газа. И всичките кризи. Но да, нямаме 100 дни“, каза той.

Петков не мисли, че президентът Румен Радев му е показал „жълт картон“ покрай смените в „Булгаргаз“ и преговорите със Северна Македония. Той оптимистично заяви, че президентът направил едно „общо предупреждение“ по принцип какво може да стане, което не приема, че се отнася за него.

„Аз вярвам, че ние и президентството, сме отборът на България! Аз вярвам, че неговото действие, е защото той вярва, че това е добро“, каза Петков.

Министър-председателят обясни нуждата от смени в КЕВР с това, че той няма доверие на предишните. Единственият кандидат да застане начело на регулатора пък, премиерът се гордее, че познава лично. „Невероятно свестен човек“, обобщи Кирил Петков. Той сподели, че Станислав Тодоров дори му е отказал първия път, защото водел хубав живот без да е в тази роля.

Петков разкритикува стария модел на управление на корона кризата на базата на това колко са болните. Според него е по-логично да се брои „запълняемостта“ на интензивните легла, въпреки че това е лесно контролируемо с други механизми.

д-р Илко Семерджиев пред Tribune.bg: Увеличиха леглата в болниците, за да не се запълнят и да не се плащат компенсации

Премиерът похвали и здравния министър проф. Асена Сербезова, че веднага след като млада жена почина пред очите на детето си в болничен коридор, е направила пълна проверка.

„Ние имаме план независимо колко е свирепа вълната. Това не стана от самосебе си, ние свикахме най-добрите лекари, които познаваме, физици и математици. И няколко министъра работихме и събота, и неделя!“, подчерта Кирил Петков.

Той обясни, че е бил лично на много протести, включително „протеста срещу белия автобус“ („Нощта на белия автобус“ беше по времето на протестите срещу Пламен Орешарски). „Мен формата на изява протеста не ме притеснява“, каза Кирил Петков. Той обеща на антиваксърите „чуваемост“, но решенията щели да се взимат от експерти.

По отношение на липсата на бюджет, Петков обясни, че планират твърде много реформи и първо им трябват поне 6 месеца на власт, за да направят пълен анализ. „Затова трябват 2 стъпки, не може да се реши всичко на ангро. Тези 6 месеца всички работим от сутрин до вечер, за да анализираме. На шестия месец вече има ясен план и финансирането може да бъде променено, ако трябва“, обясни бавенето Петков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети