Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков с дълбока конспирация: Младежи от ГЕРБ направили опашките за бензин

Политика

Петков с дълбока конспирация: Младежи от ГЕРБ направили опашките за бензин

Петков с дълбока конспирация: Младежи от ГЕРБ направили опашките за бензин - Tribune.bg

Премиерът успокои за горивата: Не само количества има, имаме в големи количества

„Оказва се, както знаехме още в сряда, че не само количества има, имаме в големи количества в цялата система. Всички са заредени, няма никакъв проблем по цялата верига, единствената причина, за която се е получила паниката в сряда, е че са се използвали снимки от няколко малки бензиностанции, които са се изпратили през социалната медия и в огромен размер са се изпратили навсякъде!“.

Това обяви премиерът Кирил Петков след среща между него, Корнелия Нинова, Българската петролна и газова асоциация и „Лукойл“.

Според Петков, той и управлението му са станали жертва на политическа или хибридна атака.

„До този момент хората, които виждаме, че са го организирали това, са свързани с младежката организация на ГЕРБ“, заяви категорично към този момент премиерът.

„И ето как използват страха от войната. И въпреки че цялата система е била абсолютно обезпечена с гориво, се създава паника за няколко часа, която се опитва да накара хората да се нареждат на опашки, да пълнят резервоари, без да има никаква причина за това“, смята министър-председателят.

Как според него се е случило всичко: невинни „малки бензиностанции“ останали без бензин, но решили… да вдигнат цената, за да изгонят клиентите, вместо просто да затворят за деня. Последвали платени постове със снимки на гориво на цена на 3 лв. „из целия Фейсбук“.

„Да! Което е накарало да се увеличи търсенето с пъти за тези часове, за да се опитат да се създаде тази паника“, каза премиерът.

Думите на Петков предизвикват противоречие, тъй като разпространените сигнали не бяха за свършване на горивото, а за потенциално вдигане на цената му заради повишаването ѝ на международните борси по-рано през деня преди паниката. До разрастването ѝ се стигна след пълната липса на реакция и успокоение от страна на компетентните институции през целия ден до полунощ.

БНТ: Брифинг в Министерския съвет, Петков обвини младежи от ГЕРБ, че направили опашките за бензин (ВИДЕО)

Петков видя хибридни лъжи при горивата, Радев отиде на кино и пропусна кризата

Петков се закани, че оттук-нататък усетели ли подобен тип хибридна атака, политическо разклащане на системата, опити да се направят някакви политически дивиденти на гърба на хората, които да се редят на опашка, този път ще има координиран отговор обратно към населението.

„За да знаят, че да не се поддават на подобни лъжи и манипулации. Така че, за всички зрители, следете какво казва правителството“, призова Петков, който, парадоксално, дава първи официален коментар по темата с 2 дни закъснение.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети