Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков с усещане, че няма да изберат Каримански за шеф на БНБ

Политика

Петков с усещане, че няма да изберат Каримански за шеф на БНБ

Петков с усещане, че няма да изберат Каримански за шеф на БНБ - Tribune.bg

Премиерът продължава да твърди, че правителството е спасило българските моряци в Украйна

„Мантрата стабилност на всяка цена, не е там при нас“, обяви премиерът Кирил Петков по повод коалиционните скандалите последните дни. Той е на посещение в Марица-Изток, за да разговаря с работниците.

Петков определи случващото се пленарна зала и дискусиите около избора на нов гуверньор на БНБ като една лоша стъпка, защото нямало обединение около една личност. „По-разумно беше да се даде крачка назад. Това което видяхме, е че една от коалиционните партии реши, че на всяка цена този избор трябва да се случи. Моето усещане е, че кандитурата няма да се подкрепи и спокойно можем да седнем и да говорим“, допълни Петков за избора на Любомир Каримански.

Запитан за евакуацията на българските моряци от „Царевна“, Петков продължи да твърди, че благодарение на правителството и него те са били изведени от кораба.

„Това което се случва, защото чух най-различни версии, ние през цялото време поддържахме контакт с кораба и капитана. Даже съм включвал близки на моряците да говорят през моя телефон в неделен ден. Три път сме били в готовност да ги изкараме, говорили сме с Русия и Украйна, като не знаем кой ще завладее пристанището, като затихне боя. Един от моряците беше отишъл до пристанището, като се даде зелена светлина ние съгласувахме и те ги евакуираха“, заяви Кирил Петков.

Вчера съпругите на моряците ясно заявиха, че зад спасяването на мъжете им стоят от милицията на ДНР и военните на Русия, а правителството няма никакво касателство и помощ по отношение на евакуацията.

На въпрос дали е подписван някакъв документ с обещание към РС Македония и какво ще прави той утре в съседната ни държава, Петков заяви, че той не е разписвал нищо от българска страна. Посещението му имало за задача да покаже силна подкрепа на българската общност.

Оставката на Теодора Генчовска пък не се коментирала и било фалшива новина, че ще бъде сменена.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети