Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков се похвали от Румъния: Очаква ни работно лято, правителството ни дойде от три места

Политика

Петков се похвали от Румъния: Очаква ни работно лято, правителството ни дойде от три места

Петков се похвали от Румъния: Очаква ни работно лято, правителството ни дойде от три места - Tribune.bg

„Нашето правителство днес дойде от три места, Киев, Брюксел и Баку“, обяви Кирил Петков сричайки след срещата с румънския си колега Николае Чука. Бележките пред Петков не му помогнаха да се ориентира какво точно се е случило по време на срещата. Обсъдени са били важни въпроси като влизането ни в Шенген и да не се бавят стъпките.

„Европейското бъдеще на Украйна, Молдова и Грузия са важни приоритети за нас и ние ще работим по тези теми“, обяви Петков и допълни, че това е първата среща, като лятото той очерта като работно, а септември ще се види резултатът от тази работа.

Изявата на Петков не мина без гаф. Премиерът ни обърка името на еврокомисарят по транспорта Адина Валеан, като му беше необходимо да си погледне записките. 

Запитан как ще се отрази решението му да предоставим оръжия на Украйна, Петков отговори, че трябва да се види какво ще решат депутатите. „Вярвам, че г-жа Нинова няма да напусне коалицията и виждате, че въпреки различните мнения, коалицията продължава да работи и да дава добри резултати“, отчете още той. Петков се измъкна и с това, че Зеленски ни „помолил нещо много специфично, а именно да ремонтираме военна техника“. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети