Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков уверил Нинова, че Дунчев изразявал собствено мнение за атаките срещу БСП

Политика

Петков уверил Нинова, че Дунчев изразявал собствено мнение за атаките срещу БСП

Петков уверил Нинова, че Дунчев изразявал собствено мнение за атаките срещу БСП - Tribune.bg
Снимка:

Депутатът е огорчен, че не той е земеделски министър, заяви соцлидерката

„Депутатът Александър Дунчев е огорчен, че не той стана земеделски министър. Това заяви на брифинг вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова.

„Това е много лично ангажиран с този въпрос човек, тъй като той беше кандидат за министър на земеделието при преговорите за правителство. Допускам, че е огорчен от това и изразява лична позиция по-остро и агресивно“, обясни ситуацията тя.

Нинова е разговаряла с премиера Петков и го е попитала дали позицията на Дунчев съвпада с тази на „Продължаваме промяната“. Оказало се, че това не е така.

Вицепремиерът заяви, че ще се провери дали зад тази атака не стоят всички онези фирми, които са били ощетени при въвеждането на мярката държавните горски стопанства сами да секат и продават дърва на ниски цени.

„По този начин беше елиминирана горската мафия, която влизаше и сечеше безразборно. В много тежък момент за народа видяхте, че цените бяха високи. Ние взехме мерки. Държавата влезе в ролята си“, подчерта Нинова.

Тя допусна, че нарушени интереси могат да стоят зад тази атака, но гарантира, че в коалицията няма напрежение по въпроса. Нинова увери, че няма назначения без конкурси за позициите, за които това се изисква.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети