Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Пламен Николов за отказа си да е премиер: Предоверихме се на нашите партньори

Политика

Пламен Николов за отказа си да е премиер: Предоверихме се на нашите партньори

Пламен Николов за отказа си да е премиер: Предоверихме се на нашите партньори - Tribune.bg
Снимка:

Ще минем през чистилището, смята депутатът от ИТН

Предоверихме се на нашите партньори, коментира отказа си да стане министър-председател номинираният от ИТН Пламен Николов пред журналисти в парламента.

„Ако бях одобрен за министър-председател с гласове, които не са от партиите на протеста, какво ще се случи тогава, отново същото щеше да се случи, щях отново да подам оставка. Мисля, че най-логичното е това. По Конституция никой не може да ми забрани или да ме накара да свърша нещо или да не го свърша“, уточни Николов. По думите му от ИТН са посочили кои са техните естествени съюзници.

„След като те се отказаха от нас, ние бяхме предадени. Какъв друг изход имахме. Никакъв“, констатира номинираният за премиер. Според него тепърва предстои политическата формация, която го е издигнала, да направи оценките си какво и защо се случи.

„Ще преминем през чистилището. Това е редно да се направи“, обобщи ситуацията Пламен Николов. Той отказа да коментира бъдещите партньори на ИТН след предстоящите според тях парламентарни избори.

„Надяваме се да нямаме нужда от партньори. Например, ние да излъчим възможно най-висок резултат. Как ви звучи това“, попита риторично журналистите Николов. Той се ангажира партията му да работи за 121 депутатски места и повече в следващия парламент.

„Не е нужно да коментираме мостове, ако не е нужно да минем на другия бряг с някой друг“, увери нереализираният министър-председател на ИТН. Той остави на партията да реши дали да го включи в бъдещите листи, ако им е необходим като опит и експертиза.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети