Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Плевнелиев: Президентът Радев гони ключови инвеститори

Политика

Плевнелиев: Президентът Радев гони ключови инвеститори

Плевнелиев: Президентът Радев гони ключови инвеститори - Tribune.bg
Снимка:

Добре е Румен Радев да погледне към себе си и екипа си , когато говори за закон

Държавният глава на България денонощно говори колко корумпирана е страната. Аз съм получават обаждания от стотици делегации, външни представители, които ме питата защо да инвестират в България, след като държаният глава денонощно говори колко е корумпирана. Това каза президентът (2012-2017г.) на България Росен Плевнелиев пред NOVA телевизия.

„Един държавен глава трябва да посочи проблемите, но трябва да посочи и успехите. Говорим за това да привличаме стратегически инвеститори. Та нима европредседателство ни не беше успешно? Върху този успех се опитваме да надградим, защото доброто име на България е предпоставка за стратегически инвеститори, инвестиции и добре платени работни места. Когато държавния глава всеки ден го руши, нещата няма как да ни се получат. Необходим е баланс“, категоричен беше Плевнелиев.

„Държавният глава е добре да погледне към себе си, екипа си, собствената си партия – БСП, защото прокуратурата има доказателства именно за член на екипа на държавния глава с офшорни сметки, така че държавният глава, когато говори – нека бъде малко по-конкретен. Защо държавният глава не се дистанцира от такива членове на своя екип. Прокуратурата посочи Елена Йончева. Всяка една политическа партия трябва да се пречиства. В ГЕРБ имаше проблем и последваха оставки. Бойко Борисов винаги е действал така“, каза още Плевнелиев.

Той коментира и вчерашно изказване на Румен Радев, който заяви, че е поканил специално заради завода на "Фолксваген" германския президент. „Това изказване е манипулативно, тъй като след думите му остава усещането, че той лично е договорил завода на "Фолксваген", каза Плевнелиев. Той обясни как, за да се случат нещата се водят преговори от година. Премиерът Борисов е провел десетки разговори с държавни лидери, министри, зам.-министри, кметове, експерти работят по темата. Самата фирма не е искала преговорите да се политизират, а Румен Радев вчера е направил точно това.

„За съжаление, държавният глава не работи в посока за върховенството на закона. Аз не съм чул една добра дума от държавния глава. Всеки път, когато става въпрос за позицията на България, той говори единствено и само колко сме бедни и корумпирани. Когато се говори за корупция, трябва да се казва не „затвор“, а „върховенство на закона“, трябва да се иска от държавния глава една работеща система, тези негови думи ни подреждат в една съвсем друга лига, за съжаление”, каза Плевнелиев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

Мистър Бийн Толкова жалък палячо не сме имали за президент-съветниците му бяха от БСП .Офшоркотото е той с именията си и.затеордните.комплекси.Нагъл и долен човек, а и много глупав.
13.05.2019 11:03 / Отговор
F1 Плювню, мри мършо!
13.05.2019 13:05 / Отговор
Гошо Румен- Грипена иска да строи завод за Грипени, затова иска да ни прецака с VW. А в перспектива може да предложи и на Москвич да открият ремонтна работилница у нас! Мърша.
27.07.2019 15:48 / Отговор
Гатанка Мърша московска с зелени чорапи и фуражка . Що е то?
27.07.2019 16:09 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети