Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Плевнелиев: Радев води малките си битчици за власт, а трябваше да е част от решението

Политика

Плевнелиев: Радев води малките си битчици за власт, а трябваше да е част от решението

Плевнелиев: Радев води малките си битчици за власт, а трябваше да е част от решението - Tribune.bg
Снимка:

„Президентът води малките си битчици за власт, а трябваше да е част от решението. От първата му реч досега имаше само констатации, но не и решения и предложения. Президентът се заиграва със страховете на хората. Популистите завладяха ЕС - от Болсонаро до Радев.“ Това заяви пред Bulgaria ON AIR президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев.

„Мерките в България са разумни, работещи и коректни. Има държави с по-тежки мерки, защото изпуснаха положението. Има държави, в които магазините са празни, а здравните системи са в колапс. България не е в тази ситуация, затова трябва да благодарим на Кризисния щаб и на правителството“, допълни той.

Според него се намираме в в здравна, но и икономическа криза, която задминава тази от 2009 г. Възстановяването на икономиките ще стане поне за 2-3 години.

„По-подходяща от схемата 60/40 е 60/70 на фона на 30% повече разходи. Изкуствен и естествен имунитет означават поне още година и половина да стоим в социална изолация, което е невъзможно, затова ще тръгнем към третия изход от ситуацията, и това е промяна в социално-икономическия модел. Тези 500 млн. лв., които отпуска правителството, не е много ясно как ще се изразходват“, допълни Плевнелиев.

БСП и Радев са виновни, че няма да получим пари от ЕС. Заради тях ние не сме в Еврозоната и механизма, заяви още той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

Аланколу Този е луд за връзване, все Радев и БСП са му виновни. А кой управлява 10 години България. Виновен е мутрата, и цялото мафиотско правителство. Нали ГМР , каза че няма да влизаме.в Еврозоната, докато няма пълен консенсус, значи Борисов е виновен.
06.04.2020 12:03 / Отговор
Аут! Червен неадекватен трол!
06.04.2020 14:21
Предишните президенти нито веднъж не си позволиха да хулят и да сипят небивалици по отношение на действащ президент. Това са морални и достойни мъже, а този е невъзпитан, самозабравил се комсомолец. Тя и предишната му съпруга каза, че не става за тази длъжност. Мерзавец¡!
06.04.2020 17:29 / Отговор
Кети Ей, Плевню, полуидиот! Ти пак ли изкочи бе?
07.04.2020 10:14 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети