Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Плевнелиев след срещата с ДПС: Виждаме силна мотивация в евроатлантическите сили

Политика

Плевнелиев след срещата с ДПС: Виждаме силна мотивация в евроатлантическите сили

Плевнелиев след срещата с ДПС: Виждаме силна мотивация в евроатлантическите сили - Tribune.bg
Снимка:

„Виждаме много силна мотивация на евроатлантическите сили. Още в началото казахме, че ако има някакво мнозинство в този парламент, то може да бъде само евроатлантическо. Само ценностите и дълбоката вяра, че всичко може да бъде разбрано от политиците чрез инструментите на евроатлантическата солидарност“, заяви Росен Плевнелиев след срещата с ДПС в Народното събрание.

Той заяви, че ще продължи да отстоява и да се бори за силна България в ЕС и НАТО.

„Решаването на проблемите на хората минава през решаване на политическата криза. Решаване на политическата криза минава през съставянето на мнозинство и правителство. Това мнозинство трябва да е евроатлантическо“, допълни от своя страна Йордан Цонев от ДПС.  

Цонев бе категоричен, че и правителство на малцинство трябва да се гласува от мнозинство.

Той определи проведения с Плевнелиев и Паси разговор като концептуален, по време на който от движението са изразили позицията си, че без диалог нито един проблем не може да бъде решен.

„Решаването на всички проблеми не може да мине без решаване на политическата криза. За да се решат проблемите на хората – енергоносители, доходи, сигурност, бизнес, ние трябва да имаме инструменти – без никакво съмнение това са инструментите, които ни дават съюзите, в които членуваме. Без НАТО ние не може да осигурим сигурността на държавата, без икономическите инструменти на Европейския съюз ние не може да решим нито един проблем на хората. Ето защо ние искаме, идейнохомогенноевроатлантическо мнозинство“, каза Йордан Цонев пред медиите в парламента.

Цонев посочи, че ДПС няма доверие в изборния процес, който се осъществява с машините, с които страната разполага.

Ние сме „за” въвеждане на еврото, не виждам защо са контактни групи, посочи още той във връзка с оповестеното по-рано искане от лидера на „Възраждане”. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети