Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. По следите на „сламения човек“ на Спецов – ГЕРБ в община Вълчедръм, където живеел „съдружник“

Политика

По следите на „сламения човек“ на Спецов – ГЕРБ в община Вълчедръм, където живеел „съдружник“

И Валери Русинов като Данаил Николов – никой не го е виждал от години, но трупа собственост във фирми със задължения

Преди 2 месеца мъжът, на когото шефът на НАП Румен Спецов е продал фирмата си, е станал собственик на още един бизнес – по всяка вероятност с дългове. Данаил Николов, заедно със „съдружника си“ Валери Русинов, са „купили“ фирма, въпреки че нямат финансови средства.

Влизането на Николов и Русинов става на 10.03.2021 г. Фирмата се казва „НЕФЕРИ ТРЕЙД-РУСИНОВ, НИКОЛОВ И С-ИЕ“, а преди това се е казвала СД „ПЛАСТИК-333 - КОЛЕВ И СИ-Е“, собственост на Петър Стоянов Колев и Христо Моньов Рашев, основана през 1991 г. Това е последната от 25-те сделки по продажба на фирми от 2014 г. насам, в която участва Николов.

По следите на „ортака му“ Русинов тръгнаха Тома Биков и Александър Иванов от ГЕРБ, които обаче не можаха да открият мъжа на адреса му в Област Монтана, общ. Вълчедръм, с. Черни връх.

Тук сме да намерим бизнес партньори в едни схеми с цел източване на ДДС от държавата“, обясни Александър Иванов.

На Валери Русинов преди 2 месеца е прехвърлена фирма, която по всяка вероятност има дългове“, заподозря Тома Биков.

Той не живее тук от десетина години, не се е появявал. Това, което разбрахме от хората от селото е, че това е човек, който преди години е минал пеш пътя от Италия до България, защото не е имал пари да си хване автобус. Последно са го видели да си идва пеш от Лом. В момента никой не знае къде е“, съобщи Биков.

Двамата от ГЕРБ са категорични, че очевидно става дума за т.нар. „официални длъжници“ и част от схема за източване на парите на данъкоплатците.

Проблемът в случая е, че г-н Спецов е шеф на данъчната агенция. Част от тези престъпни схеми всъщност са законни, защото те са намерили пролука в закона. Нищо със Спецов не е наред, г-н Асен Василев трябва да го знае. Повтарям за 50-ти път – не може да бъде шеф на данъчната администрация с такива бизнес партньори и схеми. Час по-скоро да махнат Спецов, после да си правят харвардските схеми“, настоя Биков.

Говорейки за морал и прозрачност, както президентът Радев анонсира служебното си правителство, издирихме адреса на този „ортак“ на Спецов. Къщата е продадена от много години. Да кажат „прозрачните и честните“ къде се намира този човек“, призова и Александър Иванов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати