Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Полина Цанкова, Воля: България може да помогне на Европа да се отърси от „джендър идеологията“

Политика

Полина Цанкова, Воля: България може да помогне на Европа да се отърси от „джендър идеологията“

Полина Цанкова, Воля: България може да помогне на Европа да се отърси от джендър идеологията - Tribune.bg
Снимка:

Европейската комисия трябва да отмени графата за трети пол не само в скандалната анкета сред 9-годишни деца, която предизвика толкова негативни реакции напоследък, но и във всички бъдещи допитвания и проекти, свързани с работата в училищата.

Това заяви Полина Цанкова, зам.-председател на ПГ „ВОЛЯ – Българските Родолюбци“ и зам.-председател на парламентарната комисия по външните работи. Коментарът ѝ бе по повод изнесена информация от зам.-министъра на образованието Деница Сачева, че до края на седмицата „джендърският“ въпрос отпада от анкетата за целия Европейски съюз.

Ще припомним, че депутатките от ВОЛЯ Полина Цанкова и Елена Аксиева първи реагираха на новината, че българските ученици са били принудени да попълват анкета, в която да посочат от какъв пол са: „момиче“, „момче“ или „друго“. Народните представителки поискаха от министъра на образоването Красимир Вълчев да вземе спешни мерки „джендър“ идеологията да не влиза в българските училища и да не манипулира децата.

„Доколкото разбрах, 9-годишните ни ученици, за които е била предназначена анкетата, са проявили най-вече чувство за хумор като на въпроса за пола са попълвали предимно „друго“ с отговори „куче“, „котка“, „марсианец“. Този факт е доказателство, че подобни „джендър“ влияния няма да намерят почва у нас. Нещо повече – като майка на две деца съм убедена, че България, със своите съхранени традиции и семейни ценности, може да помогне на Европа да се излекува от това опасно явление с непредвидими последици за бъдещите поколения“, коментира още Полина Цанкова.

Тя подчерта, че отстояването на изконните семейни ценности е сред приоритетите на партия ВОЛЯ. Това е смисълът на политиките в Движението за Европа на нациите и свободата – всяка държава-членка да пази своите традиции, а не чиновници от Брюксел да налагат на всички изкуствени такива.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Воля

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп