Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Политечски анализатори: Меморандумът е ултиматум

Политика

Политечски анализатори: Меморандумът е ултиматум

Политечски анализатори: Меморандумът е ултиматум - Tribune.bg

Датата на ротацията наближава. Меморандуми и ултиматуми, Комисии за разследване на връзките на Мартин Божанов - това е част от политическия фон, на който се случва всичко това.

Журналистът Веселин Стойнев определи меморандумът като стратегически ход. "В самото начало беше обявено, че е покана за преговори. Беше казано, че дори да се стигне до избори, преговорите ще започнат от него. Ключовото е как ще се разпределя властта в регулаторите, те са важен момент в управлението на страната - касаят директно гражданите. Меморандумът не е коалиционно споразумение, некоалицията функционира като конфедерация. Ако има ултиматум, той е към Борисов - да избере ПП-ДБ или ДПС", заяви той пред Нова тв.

Политикът Александър Симов от своя страна смята, че меморандумът не е покана за разговор, а пехливански двубой. „Това е прокризисно извиване на ръце. Няма принципи в разделението на регулатори. Ползваха Пеевски за прокарване на промените в Конституцията. Сега му казват да стои встрани, но това няма как да стане“, смята той.

На свой ред политоголът Кристиан Шкварек посочи, че меморандумът е ултиматум, а това се доказва от думите на Борисов. "След неговото изказване ПП–ДБ даде заден ход. В момента, в който свършват деветте месеца, те решават да подпишат документ - това са трикове. ПП–ДБ искат 50:50 само в регулаторите, а в МС да е 90:10. Това не е резонно и не е демократично", коментира той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати