Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Политолог: Ако няма смяна на министри и ротация - ГЕРБ ще си върнат властта

Политика

Политолог: Ако няма смяна на министри и ротация - ГЕРБ ще си върнат властта

Политолог: Ако няма смяна на министри и ротация - ГЕРБ ще си върнат властта - Tribune.bg
Снимка:

"Вотът на недоверие не е непременно, за да се махне правителството. Той е възможност на опозицията да наложи своя тема в публичното говорене и аргументи по повод тази политика. Имаме нестабилно правителство. Вотовете на недоверие от този нататък ще бъдат използвани от политическите субекти, които крепят това правителство, за пренареждане на властта и отговорността".

Това коментира политологът доц. Татяна Буруджиева в ефира на "България Он Еър". Според нея това ще се случи след местния вот. А битката се изостря, защото самото правителство е решило да прави крайни неща по време на местни избори, смята тя.

"Всеки път ГЕРБ ще има възможност да каже: "Само ние крепим това правителство". Енергийният министър помага за това да бъде атакуван и да му се иска оставката. В такива моменти максимално се говори, след като не си направил нищо превантивно. Точно обратното виждаме, не си отвори устата. Това говори за две неща - не взима никакви решения или е безсловесен. И в двата случая нямаме нужда от такъв министър", подчерта доц. Буруджиева.

Тя е на мнение, че акад. Николай Денков не е ставал за министър на образованието, а сега огромна част от българите не го признават и за министър-председател.

"Ротацията е нещо много интересно. Ако имат малко опит, от "Продължаваме промяната" ще се съгласят да сменят министри, които ще бъдат съгласувани с тях. "Продължаваме промяната" вече трябва да отстъпват. Доказаха, че не се справят добре. Ако не се съгласят на ротация и смяна на министри, ще трябва да отстъпят. ГЕРБ ще си поиска дрехата на властта. Или няма да останат във властта и пак ще имаме правителство", заяви доц. Буруджиева.

Политологът проф. Росен Стоянов обърна внимание пред Bulgaria ON AIR, че вот на доверие понякога се иска от мнозинството и не е невъзможно някой от конструкцията да поиска именно такъв.

"Най-хитрият и опитният ще извлече дивиденти. Борисов се явява като спасител и може да се явява силната фигура, която да обяснява на всички: Аз ако не бях, вие падахте", отбеляза той.

Проф. Стоянов очаква промени в министерските кресла и пренареждане на силите на терен след местните избори. Но следвайки логиката, а не с тропане по масата, изтъкна политологът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати