Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Потвърдено: Арх. Игнатов е кандидатът за столичен кмет на „Демократична България“

Политика

Потвърдено: Арх. Игнатов е кандидатът за столичен кмет на „Демократична България“

Снимка:

Имената на кандидатите за общински съветници ще бъда съобщени на по-късен етап

Архитект Борислав Игнатов е кандидатът за кмет на София на обединението "Демократична България" (ДСБ, "Да, България" и "Зелено движение"). Информацията беше официално потвърдена от бъдещата коалиция. Имената на кандидатите за общински съветници ще бъда съобщени на по-късен етап.

Игнатов е завършил Университета по архитектура, строителство и геодезия в София, след което е специализирал в Колумбийския университет в Ню Йорк. Председател е на Камарата на архитектите в България от 3 г.

Нашумя покрай идеята си да реновира Паметника на съветската армия. „Ако бях кмет на Столична община, бих направил незабавно това действие“, написа той в профила си във Фейсбук и визуализира идеята си - Монумент "България над всичко". Двустранен герб на върха на паметника. Вътре в него да има камбана, която да бие на всеки кръгъл час. Тази идея не предизвика особено позитивни коментари и архитектът излезе с нова – хълм и саркофаг, който се изгражда около паметника, а той остава непокътнат. „Като гробницата в Свещари“,обясни Игнатов във Фейсбук.  


Коментари (2)

Кмет Най-после да се издигне компетентен човек за кмет с визия за развитието на столицата Но циганизираните корумпета толкова крадат, че надали.ще изпуснат властта.
15.08.2019 14:42 / Отговор
Кирил С този кандидат от сега са изгубили напълно изборите.
15.08.2019 15:50 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още